Soğanlı Köfte
Soğanlı köfte; herkesçe bilinen sade köfte tarifinde soğanın biraz daha fazla tutulmasıyla elde edilen; yani en az diğer köfte çeşitleri kadar basit olan bir tariftir. Gerekli malzemeler listesi ve adım adım soğanlı köfte tarifinin hazırlanışı aşağıda yazılmıştır. Kolay gelsin.
Soğanlı köfte için gerekli malzemeler (3-5 kişilik)- 2 adet yumurta
- 5 adet soğan
- Bir tutam tuz
- Yarım kilo kıyma
- Yarım çay kaşığı karbonat
- Yarım demet maydanoz
- Bir tutam karabiber
- Bir tutam kimyon
- 3-4 yemek kaşığı un
- 1,5 tatlı kaşığı salça
- Yeterli miktarda sıvı yağ
- Bulamak için bir miktar un
Soğanlı köfte tarifi nasıl yapılır?- Gereken malzemeler temin edildikten sonra soğanlı köfte tarifine başlanabilir.
Her köfte tarifinde olduğu gibi soğanlı köftede de malzemeler karıştırılıp bir harç hazırlanacak; bu harçtan parçalar koparılıp kızartılacak ve sonunda istenen tarif elde edilecektir.
- Öncelikle bazı ön hazırlıkların yapılması ve malzemelerin soğanlı köfte tarifi için uygun hale sokulması gereklidir. Bunun için; 5 adet soğan çöplerinden ve gereksiz kısımlarından ayıklandıktan sonra güzelce yıkanmalı ve küp-küp doğranmalıdır. Yarım kilo kıyma da mutlaka soğanlı köfte tarifine başlamadan bir süre öncesinden dinlendirilmelidir. Ardından yarım demet maydanoz da yıkanmalı ve ince ince kıyılmalıdır. Diğer malzemelerin de yakınlarda tutulması yeterlidir.
Ayrıca; yoğurma işlemi için bir kap ile kızartma için bir tavanın da şimdiden hazır edilmesi faydalı olacaktır.
- Hazırlıklar tamamlandıktan sonra soğanlı köfte tarifinin ilk adımı uygulanır. Yoğurma işlemi için ayrılan kabın içine yarım kilo kıyma konur. Ardından 2 adet yumurta da bu kabın içine kırılır ve yoğurma işlemine başlanır. Yumurta biraz sindikten sonra dilimlenmiş olan soğanlar da atılır ve yoğurma işlemine devam edilir. Daha sonra maydanoz da eklenir ve aynı işlemlere tabi tutulur. Ardından yarım çay kaşığı karbonat da eklenir. 3-4 yemek kaşığı un da eklenip bir süre yoğrulduktan sonra tuz ve diğer baharatlar da soğanlı köfte harcına eklenip biraz yoğrulur ve sonraki adıma geçilir.
- Soğanlı köfte tarifinin bu adımında; soğanlı köfte harcı kızartmaya uygun hale getirilecektir. İlk olarak; kızartma işlemi için ayrılan tava güzelce yağlanmalı ve kısık ateşte yavaş yavaş kızarmaya bırakılmalıdır. Bu esnada; bulama amaçlı ayrılan un alınır; soğanlı köfte harcından istenen büyüklükte ve şekilde parçalar koparılarak; her iki yüzü de bu una bulandırıldıktan sonra tavaya konarak yağda kızarmaya bırakılır.
- Soğanlı köftelerin her iki yüzünün de yeterince kızardığına emin olunduktan sonra dibi peçeteli servis tabağına alınır ve fazla yağını çekmesi sağlanır. Ardından soğanlı köftelerin servisi yapılır.
- Soğanlı köfte tarifi tamamlanmıştır.
Afiyet olsun.
20.01.2024 08:03:02
Soğanlı Köfte ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|
0 Yorum Yapılmış "Soğanlı Köfte"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
|
|