Öncelikle kıymayı bir kabın içine alalım. Soğanı ve bayat ekmeği rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Kıymaya tuzu, karabiberi, soğanı, ekmek içini ve rendelenmiş kaşar peynirini ilave edelim. Bu karışımı iyice yoğurup, malzemenin güzelce karışmasını sağlamamız gerekir. Unutmamak gerekir ki, yoğurma işlemi köftenin tadını alabilmesi için önemlidir. İsteğe bağlı olarak dilerseniz 1 veya 2 diş rendelenmiş sarımsak ilave edebilirsiniz. İyice yoğurduktan sonra köfte karışımını top haline getirelim ve ceviz büyüklüğünde parçalara ayıralım.
Kopardığınız parçaları elinizde top haline getirin ve iki elinizin arasında sıkıştırıp köfte şeklini verin. Köftelerinizi kurumaması için bir tabağa sıralayarak, kurumaması için üzerini streç film ile kapatalım. Daha sonra köftelerimizi dinlenmesi için 1 veya 2 saat buzdolabında bekletelim. Buzdolabında beklettiğimiz köfteler arzu ettiğiniz şekilde pişirmek için hazırdır. Eğer pişirmeyi tavanın içinde kızartarak yapacaksanız, zeytinyağı ile yapmanızı tavsiye ederim. Pişmesi tamamlanan köftelerin az yağlı olması için, yassı bir tabağın alt yüzeyine kâğıt havlu yerleştirirsek, fazla yağ miktarını alacaktır. Kaşarlı köftenizi yanında patates püresi ya da pilavla servis yaparsanız tadına doyum olmaz.
Afiyet olsun.