Kasap Köfte

Kasap köfte; misafirlere ikram etmek üzere sık sık tercih edilebilecek, son derece basit ve bir o kadar da lezzetli köfte tariflerinden biridir. Kasap köfte tarifini basitleştiren etkenlerin başında; malzemelerinin son derece kolay bulunur cinsten olması ve sade köfte ile hemen hemen hiçbir farkının bulunmaması gelir. Bu yüzden; ilk kez deneyecek olanların kolaylıkla başarıya ulaşabileceği bir tariftir.
Yazının devamında da deneme yapacak olanlar için kasap köfte tarifi ve kasap köfte için gerekli malzemeler ayrıntılı olarak yazılmıştır.

Kasap köfte için gerekli malzemeler

  • 2-3 adet soğan
  • 700-750 gram kıyma
  • 1-2 diş sarımsak
  • Bir tutam kimyon
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam karabiber
  • Ekmek içi
  • Maydanoz
NOT: Izgarada kasap köfte yapacak olanların maydanoz ve ekmek için kullanmasına gerek yoktur. Yukarıdaki malzemeler, kasap köftenin tavada yapılacağı göz önüne alınarak yazılmıştır.

Kasap köfte tarifi nasıl yapılır?


Kasap köfte tarifine başlamadan önce ilk olarak malzemelerin birtakım ön hazırlıklardan geçirilen tarife uygun bir vaziyete sokulması gereklidir. Bunun için öncelikle sarımsaklar ufalanmalı ve küçük parçacıklar haline getirilmelidir. Soğanlar yıkanmalı; daha sonra da kabukları soyularak ince ince kesilmeli ve kasap köfte harcına katmaya uygun küçüklükte parçalar halinde kıyılmalıdır. Soğanlar dışında yapılması gereken bir kesme, dilimleme, yıkama tarzı işleme gerek yoktur.
Fakat ilk aşamada kasap köfte harcı oluşturulacağı için yoğurmaya uygun bir kabın bulundurulması faydalı olacaktır.

Yukarıdaki hazırlıklar tamamlandıktan sonra kasap köfte tarifine başlanabilir. İlk adımda söylendiği gibi kasap köfte için gerekli harç oluşturulacaktır. Yoğurma kabının içerisine 700-750 gram kıyma atılarak yoğurmaya uygun bir duruma getirilir. Sonrasında da ufak ufak kesilmiş olan soğan parçaları da bu kabın içine atılarak kıymayla beraber yoğurmaya başlanır. Kıyma ve soğan göz kararınca yeterince karışıp özleşince ekmek içi ve hafifçe kesilmiş maydanozlar da bu karışıma atılır ve yoğurma işlemine devam edilir. Ekmek için ve maydanozlar için yeterli bir süre yoğurma işlemine devam edildikten sonra ufalanmış olan sarımsaklar da eklenir ve aynı şekilde özleşene kadar yoğrulur. Son olarak tuz, karabiber, kimyon ve varsa isteğe bağlı olarak eklenecek baharatlar da yoğurma kabının içine dökülür ve yoğrulur. Kasap köfte harcının yoğrulma işleminde bütün bu aşamalarda yeterince özenli ve sabırlı davranılması, tüm aşamalarda malzemelerinin iyice özleşmeleri ve homojen hale gelmelerine dikkat edilmelidir. Kasap köfte harcının üstünkörü oluşturulması halinde malzemeler istenen ölçülerde özleşemeyebilir ve bu da kasap köftenin tadını bozabilir.

Kasap köfte harcı; belirtilen püf noktalara dikkat edilerek hazırlandıktan sonra tarifte bir sonraki adıma geçilebilir. Bu adımda bir bütün halinde bulunan harçtan güzel şekilli parçalar koparılarak kasap köftelere istenen şekil verilecektir. Kasap köfte harcından avuç içinin yarısı kadar parçalar koparılır ve elle güzelce şekil verilir. Kullanılan malzeme miktarları göz önüne alındığında bu büyüklükte yaklaşık bir tepsi kasap köfte çıkacaktır. Bu aşamada kasap köftelerin mümkün olduğunca eşit büyüklükte ve düzgün şekilli olmasına dikkat edilmelidir. Kasap köftelerin düzgün şekilli ve eşit büyüklükte olması; görsel zevkle alakalı olduğu kadar, tüm köftelerin eşit miktarda pişip tatlarının mümkün olduğunca bir olması açısından da önemlidir. Bu kurallara dikkat edilerek kasap köfte için uygun büyüklükte parçalar koparılarak tavaya veya ızgaraya dizilir.

Artık kasap köfte tarifi neredeyse tamamlanmıştır. Geriye sadece köftelerin pişirilerek veya kızartılarak servise hazır hale getirilmesi kalmıştır. Köfteler eğer tavada yapılacaksa; harçtan küçük parçalar halinde koparılmış olan kasap köfteler yağlanmış bir tavaya dizilir ve ocakta iyice pişinceye kadar basit bir pişirme işlemine tabi tutulur. Izgarada yapılacaksa yine kasap köfte parçaları ızgaraya dizilir ve arkalı önlü olarak pişme işlemine tabi tutulur.

Tavada veya ızgarada yeterince piştikten sonra kasap köfteler ortak bir tabağa veya ayrı ayrı tabaklara konarak servis edilir.

Kasap köfte tarifin tamamlanmıştır, afiyet olsun.
19.01.2024 19:29:59
Kasap Köfte ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kasap Köfte Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kasap Köfte"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Köfte

Köfteyi kısaca, kıymanın çeşitli malzemelerle yoğrularak pişirilmesiyle elde edilen bir yemek çeşidi olarak tanımlayabiliriz. Peki, Türk ve dünya mutfa...
Devamını Oku

İzmir Köfte Tarifi

İzmir köfte tarifi, Türkiye'de hemen her yörenin kendine özgü birçok köfte tarifi vardır. Çoğu bölgede neredeyse aynı, malzemeden yapılan köfteler, hazırlanm...
Devamını Oku

İslim Köfte

İslim köfte, yaparken eğleneceğiniz bir tarif olmasının yanında yerken de inanılmaz zevk alacaksınız. Özellikle akşam yemeklerin de ana yemek olarak düş...
Devamını Oku

Yoğurtlu Köfte

Yoğurtlu köfte; eğer daha önce denemediyseniz denemenin tam sırası. Aniden gelen misafirler için yapılabilecek bu köfte hem lezzetli hem de yapımı kolay...
Devamını Oku

Hasanpaşa Köfte

Hasanpaşa Köfte, Özel davet sofralarınızı süsleyecek, sunum ve görsellik açısından muhteşem bir tarif. Özellikle et yemekten hoşlanmayan çocuklar için b...
Devamını Oku

Kıbrıs Köftesi

Kıbrıs köftesi, adından da anlaşılacağı gibi Kıbrısın yöresel bir yemeğidir. Gerek akşam yemeğinin, gereke öğle menüsünün vazgeçilmezleri arasına girmiş...
Devamını Oku

Misket Köfte

Misket köfte, köfte yapımında genellikle kullanılan malzemeler birbirine yakındır. Ancak bazen köfte yediğinizde, çok hoşunuza gider ve tadını unutamazs...
Devamını Oku

Nohut Köftesi

Nohut köftesi, diğer adıyla falafel, Lübnan mutfağına ait olan bir köfte türüdür. Ülkemizde de Mersin yöremizde sıkça yapılan, sevilen bir yemektir. Noh...
Devamını Oku

Patatesli Sulu Köfte

Patatesli sulu köfte, akşam yemeklerinizi şenlendirecek, oldukça doyurucu olan ana yemekler arasındadır. Köftenin patatesle uyumu harika bir yemeğin ort...
Devamını Oku

Salçalı Köfte

Salçalı köfte, İzmir köftesi olarak bilinmektedir. Domatesin bulunmadığı mevsimde salçayla kolayca hazırlayabileceğiniz bu güzel yemek çeşidi akşam sofr...
Devamını Oku

Hamsi Köftesi

Hamsi köftesi, adı biraz itici gelse de tarifi bir kere tattıktan sonra âşık olmamak için hiçbir neden yok. Et ile yapılan köfteden hiçbir farkı olmayan...
Devamını Oku

Tavuk Köftesi

Tavuk köftesi; tavuk aromasını son derece lezzetli ve hoş bir tada sahip köfte yoluyla sunma imkânı sağlaya ender tariflerden biridir. İtiraf etmek gerekirse; ...
Devamını Oku

Köfte Yemekleri

Köfte yemekleri, kısa sürede hazırlanan ve meşakkat gerektirmeyen yemek çeşitleridir. Özellikle kalabalık aileler için davet sofralarında et ve et türle...
Devamını Oku

Akçaabat Köfte

Akçaabat Köftesi kullanılan etin özelliklerine göre tadı güzelleşen bir köfte türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Enfes tadıyla her damak zevkine uygun olabil...
Devamını Oku

Nohutlu Köfte

Nohutlu köfte; basit düzeyde de olsa mutfak bilgisi olan herkes tarafından rahatça hazırlanabilecek, basitliğine rağmen epey lezzetli ve özgün olan bir tarifti...
Devamını Oku

Karnıbahar Köftesi

Karnabahar köftesi, karnabahar sevmeyenlerin bile çok severek tükettikleri bir köfte çeşididir. Dışının kıtır, kıtır olması ve yoğurt ile lezzetlendiril...
Devamını Oku

Adıyaman Çiğ Köfte

Adıyaman Çiğ Köfte, Adıyaman yöresine ait olan meşhur köftesini tatmak için Adıyaman'a kadar gitmenize hiç gerek yok. Bu leziz çiğ köfteyi sizlerde evle...
Devamını Oku

Köfte Çorbası

Köfte Çorbası, besleyici ve sağlıklı köfte çorbasını hazırlarken büyük bir keyif alacağınızdan eminim. İlk bakıştı zahmetli bir çorba olarak gözükse de ...
Devamını Oku

Bulgurlu Köfte

Bulgurlu köfte; sade köfte, İnegöl köfte, Tire köfte, Akçaabat köfte, vs. Birçok meşhur ve yöresel tür arasında çok bilinmese de hatırı sayılır oranda tercih e...
Devamını Oku

Ispanak Köftesi

Ispanak A, C, E ve B vitaminleriyle oldukça sağlıklı olduğunu bildiğimiz ıspanak hepimizin tüketmesi gereken bir besin kaynağıdır. İçerisinde bulunan magnezyum, fos...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Köfte
İzmir Köfte Tarifi
İslim Köfte
Yoğurtlu Köfte
Hasanpaşa Köfte
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024