Kasap Köfte Tarifi
Kasap köfte tarifi, adından da anlaşılacağı gibi kasaplar tarafından sıkça yapıldığı için bu isimle anılmaktadır. Kasaplar müşterileri için kemiksiz et hazırladıktan sonra kemiklerin üzerinde kalan et parçalarını ve yağları sıyırıp köfte yapımında kullanmaktadırlar. Bu nedenle kasap köfte tarifinin belirli bir tarifi yoktur. Her kasap tarafından yapılan köftedir ama belirli bir tarif olmadığından farklı tatlar verebilmektedir.
Kasap köfte tarifinde tüm tariflerin ortak tarafı kullanılan etlerdir. Köftelerin yapımında kullanılan etler kemiklere en yakın etler olması sebebiyle farklı bir lezzet verebilmektedirler. Kasap köfte tarifinde önemli noktalardan biri de köftelerin mangal kömür ateşinde ya da ızgarada pişirilmesidir. Bu noktada küçük bir ip ucu verelim köfteleri mangalda kömür ateşi üzerinde pişirme şansınız varsa bu şansı mutlak surette değerlendirin çünkü bu pişirme metodu ile köfteler daha lezzetli olacaktır. Bu küçük ayrıntılardan sonra kasap köfte tarifini vermeye geçebiliriz.
Kasap köfte tarifi için gerekli malzemeler- 250 gram kadar yağsız dana kıyması, kıyma döş kısmından alınıp iki kez çekilmiş olacak
- 250 gram kadar iki kez çekilmiş kuzu kıyması
- 200 gram, kuzunun böbrek yatak yağı yağ da et gibi kıyma makinesi ile çekilmiş olacak, kasap köfte tarifi için gerekli etlerden başka
- 1 adet orta büyüklükte kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı çekilmiş toz karabiber
- İsteğe göre 1 çay kaşığı kadar acı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kadar tuz
Kasap köfte tarifi için gerekli olan malzemeler bunlar.
Malzemeleri hazırladıktan sonra kasap köfte tarifinin yapılışına geçebiliriz.
Kasap köfte tarifi nasıl yapılır?
Köfte harcını hazırlayabilmek için uygun bir kap seçiyoruz. Kap derince olursa malzemeleri daha kolay karıştırabilirsiniz. Kabın içine dana eti kıymasını, kuzu eti kıymasını ve kuzunun çekilip kıyma şekline gelen yağını ekliyoruz. Kasap köfte tarifinde kıymaların güzelce karışması önemlidir bu neden ile kabın içine koyduğumuz kıymaları ve çekilmiş yağı hamur yoğurur gibi iyice yoğuruyoruz ve kıymaların birbirlerine iyice karışmalarını sağlıyoruz. Kasap köfte tarifinin yapılışında hazırlanan kıyma harcının bekletilmesi önemlidir. Bu neden ile kasap köfte tarifi için hazırlamış olduğumuz kıyma harcının üzerini güzelce örterek soğuk bir ortamda tercihen buzdolabında yarım saat kadar dinlendirelim. Kasap köfte tarifi için dinlendirdiğimiz kıyma harcını beklettiğimiz ortamdan alıp harcın üzerine orta boy kuru soğanı rendeleyin. Sonra kasap köfte tarifi harcının üzerine karabiber, çekilmiş toz biber ve biraz da kimyon ekleyerek 10 dakika kadar daha yoğuralım. Çünkü baharatlar ve kıyma iyi karışmalıdır. Arzunuza göre kasap köfte tarifinin içine kekik de eklemeniz mümkündür. Hazır duruma gelen kasap köfte tarifi harcını eşit parçalara bölüyoruz. Harçtan kopardığımız her parçayı avuçlarımızda yuvarlayıp sonra da yassı hale getirerek kasap köfte tarifi parçalarına son şekillerini veriyoruz. Daha sonra köfteleri pişirerek hazır hale getiriyoruz. Son bir not verelim, kasap köfte tarifinde pişirmeye geçince köfteleri ızgarada değil de mangalda pişirecekseniz kasap köfte tarifi harcına ekmek içi ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
20.01.2024 05:09:19
Kasap Köfte Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|