Düzce Köftesi Tarifi
Düzce köftesi tarifi farklı köfte tarifi arayan kişiler için ideal bir köfte çeşididir. Düzce köfte tarifini ister davetli misafirlerinize isterseniz çat kapı gelen konuklarınıza kolaylıkla hazırlayabilir ve güzel bir yemek sunumu yapabilirsiniz. Aynı zamanda öğle yemeği içinde hazırlayabilir ve kendinize güzel bir köfte ziyafeti çekebilirsiniz.
Düzce Köfte Malzemeleri- Yarım kilo dana kıyma (Yağsız)
- 1 kahve fincanı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tane kuru soğan
- 1 çay bardağı mısır unu
- 1 tane yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 şeker kaşığı karabiber
- 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
- Yenibahar ve kuru nane (Arzuya göre kullanılabilir)
Düzce Köfte Püre için- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 4 veya 5 tane iriliğine göre patates
- 2 damla limon suyu
- 1 şeker kaşığı tuz
- Muskat ve 1 tatlı kaşığı tereyağı
Düzce Köfte Nasıl Yapılır?
Düzce köftenin hazırlanmasına evvela püre ile başlayıp hazır hale getiriniz. Püreyi hazırlamak için ise patatesleri su ile yıkayıp bir tencerenin içerisine alın. Arzu ederseniz patateslerin kabuklarını soyup birkaç parçaya bölebilir ve bu şekilde de pişirebilirsiniz. Patateslerin üzerine sıcak su ilavesi ile bir tatlı kaşığı tuz eklemesi yapıp ocağın üzerine yerleştirin. Patatesleri yumuşayana kadar pişiriniz ve istediğiniz yumuşaklığa geldiğinde ocağın üzerinden tencereyi indirip patatesleri soğuk suya tutun.
Patateslerin ilk sıcaklığı çıkınca tencereden alın ve kabuklarını soyup bir karıştırma kabına alın. Patatesleri püre yapıcı veya çatal ile ezip içerisine tuz, tereyağı, sıvıyağ ve muskat ilavesi yapıp karıştırmaya devam edin. Püre kıvamına gelen patatesleri bir servis tabağının üzerine alın ve köftenin harcına hazırlamaya geçin.
Düzce köftesini hazırlamak için kıymayı geniş bir kabın içerisine alın ve üzerine kuru soğanı rendeleyin. Soğanın yanına da yumurtayı kırın ve baharatları ilave edin. Baharatların ardından tereyağı ile mısır ununu köfte harcına dahil edin ve harcı parmak uçlarınız ile güzel bir şekilde yoğurun. Yoğurduğunuz köfte harcından ceviz iriliğinde parçalar kopartın ve ilk önce yassı ardından da yuvarlak şekil verin. Şekil verilen köfteleri bir kenara alın ve kızartacağınız tavanın içerisine sıvıyağı ilave edin. Köfteleri ısınmış olan yağın içerisinde arkalı önlü olacak şekilde pişirin ve her tarafı kızardıktan sonra patates püresinin üzerine alıp sıcak olacak şekilde servis yapın.
20.01.2024 18:17:40
Düzce Köftesi Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|