İlk olarak kıymanın ince süzekten çekilmiş olduğuna dikkat edin ve kıymanızı geniş ve büyük bir kâse içerisine alın.
Kıymaya karbonatı ekleyip arada bir elinizi suyla ıslatıp iyice yoğurun. Yoğurmuş olduğunuz kıymayı bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün buzdolabından çıkardığınız kıymaya tuz ve rendelenmiş soğanı ekleyip yoğurun. Daha sonra ekmek içini de kıymaya ekleyerek buzdolabında 2 saat bekletin.
Beklettiğiniz köfteleri buzdolabından çıkardıktan sonra elinizle yassı şekiller vererek köfte haline getirin. Hazırladığınız köfte parçalarını buzdolabında iki saat bekletin. Daha sonra isterseniz tavada yağda isterseniz mangalda kızartabilirsiniz. En iyisi mangalda kızartılmasıdır. Ancak böyle bir imkân yoksa tost makinesinde kızartabileceğiniz gibi tavada da kızartabilirsiniz. Kızarttığınız köfteleri yanında domates, biber ve pilavla servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.