{ "title": "Yufkalı Köfte", "image": "https://www.koftetarifi.gen.tr/images/yufkali-kofte.jpg", "date": "19.01.2024 01:24:25", "author": "Boğataş", "article": [ { "article": "Yufkalı köfte, 7'den, 70'e herkesin hoşuna gidecek bir köfte tarifidir. Özellikle üzerinde bulunan salça ve yoğurt sosunun köfteye vermiş olduğu inanılmaz lezzet bir kere yiyenlerin damaklarında kalacak enfesliktedir. Yufkalı köftenin hazırlanması bir o kadar kolay ve zahmetsizdir. Akşam karnı aç gelen konuklarınıza 20 dakika da hazırlayabilir ve hep beraber güzel vakitler geçirebilirsiniz.

Yufkalı Köfte Malzemeleri
Salçalı sos için
Yoğurtlu sos için
Yufkalı Köfte Nasıl Yapılır?

Soğanın kabuklarını soyarak yemeğimizin hazırlanma aşamasını başlatalım. Ardından temizlediğimiz soğanları rende ile güzelce rendeleyelim ve derin bir karıştırma kabının içerisine ilave edelim. Rendelenmiş soğanların üzerine kıyma ve baharatları ekleyelim. Devamında ekmek içi, yumurta ve maydanozları ekleyip harcı güzelce karıştıralım. Yaklaşık 5 dakika kadar yoğurduğumuz köfte harcını iki eşit parçaya ayıralım.

Ardından bir tane yufkayı tezgâhın üzerine serelim ve ortadan ikiye keselim. Kestiğimiz yufkanın bir tanesini ikiye katlayalım ve uzun olan kısmına kıymalı harçtan boylamasına olacak şekilde yerleştirelim. Yufkayı rulo şekli alacak şekilde saralım ve 2 parmak kalınlığında dikkatli bir şekilde kesip parçalar oluşturalım.

Kalan yufkalı harcı ve kıymayı da aynı şekilde kullandıktan sonra bir fırın tepsisi alalım ve içerisine hafif şekilde yağlayalım. Bu aşamada eğer isterseniz köfteleri bir şişe dizip o şekilde de pişirebilirsiniz. Köfteler 200 derecelik fırında üzeri ve altı kızana kadar pişirmeye bırakalım.

Yufkalı köfteler fırında pişerken bizde soslarını hazırlamaya geçelim. İlk olarak salçalı sos için yağı bir tavaya alalım ve ısıtalım. Isınmış yağın içerisine verilen malzemeleri ekleyelim ve kaynaya kadar pişirip sos kasesinin içerisine alalım. Ardından yoğurtlu karışım için sarımsağı ezelim ve yoğurdun üzerine tuz ile ekleyip karıştıralım.

Soslar hazır hale gelmiştir. Bu aşamada köftelerin üst kısımları yeterli kızarıklığa gelmiş ise fırından alalım ve büyük bir servis tabağının üzerine dizelim. Yemeğimize ilk olarak salçalı sostan dökelim ve köfteler ile yufkaları hafif ıslatalım. Ardından yoğurtlu sosumuzu köftelerin üzerinde gezdirelim ve sunumumuzu gerçekleştirelim.
" } ] }