{ "title": "Yoğurtlu Bulgur Köftesi", "image": "https://www.koftetarifi.gen.tr/images/yogurtlu-bulgur-koftesi.gif", "date": "19.01.2024 02:00:59", "author": "Nova", "article": [ { "article": "
Yoğurtlu Bulgur Köftesi, Güney Anadolu, Akdeniz ve Doğu illerine ait olan bir bulgur köftesidir ve yapılış şekli ilden ile değişebilir. Yöresel bir yemek olan bulgur köftesi ile kabul günlerinizde, akşam yemeklerinizde misafirleriniz ve sevdikleriniz için mükemmel sofralar hazırlayabilirsiniz.

Yoğurtlu Bulgur Köftesi İçin Gerekli Malzemeleri
Sosu için
Süslemek için
Yoğurtlu Bulgur Köftesi Nasıl Yapılır?

Yoğurtlu bulgur köftesi Hazırlığımıza ilk olarak bir karıştırma kabına 1 su bardağı ince köftelik bulgur ve 1 su bardağı esmer köftelik bulguru ilave ederek başlayalım. Bulgurların üzerine kaynatılmış sıcak su ilave ederek kabın üzerini bir kapak yardımıyla kapatarak bulgurun kabararak yumuşamasını sağlayalım. Daha sonra yumuşayan bulgurun üzerine yarım su bardağı un, 1 adet yumurta, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kuru nane ve yeteri kadar tuz ilavesiyle köftelik bulguru iyice yoğuralım. (Yoğurma sırasında köftelik harca azar azar su ilave edebiliriz.) Yoğrularak hazır hale gelen köftelik harçtan fındık iriliğinde parçalar kopartarak avuç içimizde yuvarlayarak misket köfteler hazırlayarak un serpiştirilmiş bir tepsiye yerleştirelim.

Ardından uygun bir tencereye yeteri kadar su ve tuz ilave edip ocağa koyarak kaynatalım. Su kaynadıktan sonra suyun içine yuvarlanmış misket köfteleri ilave ederek köfteler yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Köfteler haşlandıktan sonra ocaktan alarak bir süzgeç yardımıyla haşlama suyunu süzdürelim. Genişçe bir teflon tavaya 2 çorba kaşığı tereyağı ilave ederek yağın erimesini sağlayalım ve üzerine süzdürülmüş köfteleri ekleyerek tereyağında kızartarak bir servis tabağına çıkartalım.

Bulgur köftemizin yoğurtlu sosunu hazırlamak için 1 kg süzme yoğur, 2-3 diş ezilmiş sarımsak ve yeteri kadar tuz ilavesiyle karıştırarak sos kıvamına getirerek kızartılmış köftelerin üzerine gezdirerek dökelim. Bulgur köftemizin diğer sosu için bir tavaya 2 çorba kaşığı tereyağı ilave ederek yağın erimesini sağlayalım. Eriyen yağın üzerine 3 adet rendelenmiş domates, 2 diş ezilmiş sarımsak 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber ve tuz ilavesiyle karışım sos kıvamına gelene kadar pişirelim. Hazır hale gelen domates sosunu sarımsaklı yoğurdun üzerine gezdirerek dökelim ve yoğurtlu bulgur köftemizin üzerini süslemek için kuru reyhan, ince kıyılmış maydanoz ve damak tadınıza uygun baharatlar serpiştirerek servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }