{ "title": "Tepsi Köftesi", "image": "https://www.koftetarifi.gen.tr/images/tepsi-koftesi.jpg", "date": "22.01.2024 01:41:23", "author": "Fikriye", "article": [ { "article": "
Tepsi köftesi, Antakya yöresinde tepsi kebabı diye anılarak ün kazanmıştır. Halk arasında baharatlarının özel olarak hazırlanıp da leziz hale geldiği bu köfte çeşidi beğeniyle tüm yörelerimizde yaygınlaşmıştır. Dana ve kuzu etinin eşsiz lezzetiyle hazırlanan Tepsi Köftesinin hazırlanışı biraz zahmetli olsa da alacağınız lezzet karşısında yorgunluğunuzu unutacaksınız. Antakya'nın meşhur Tepsi Kebabını ayaklarınıza kadar getiren bu eşsiz lezzeti kolayca deneyebilirsiniz.

Gelelim Tepsi Köftesi'nin Hazırlanışına

Tepsi Köftesi'nin Malzemeleri 8_10 Kişilik
Üzerini süslemek için
Tepsi Köftesi' Nasıl Yapılır?

Derin bir yoğurma kabında kuru soğanları pirinç tanesi kadar küçük parçalar şekilde doğrayın. Sarımsakları bıçak yardımıyla ince ince kıyın. Kapya biberinin çekirdeklerini çıkarın ve yıkadıktan sonra küçük küçük doğrayın. Bir yandan domatesleri de yıkayın ve kabuklarını soyarak ince ince doğrayın. Nane ve maydanozu da yıkayıp temizledikten sonra ince ince doğrayın. Sebzeleri bıçak yardımıyla ince ince kıyarak doğramaya devam edin. En son salçayı ve baharatları da ilave ettikten sonra iyice yoğurmaya devam edin.

Kıymayı fırın tepsisine bir parmak kalınlığına gelecek şekilde bastırarak yayın. Üzerini süslemek için 4 adet yeşilbiberi çekirdekleri çıkararak, ikiye bölün. 3 adet domatesi de yıkayıp dilimleyin. Biber ve domates dilimlerini tepsinin üzerine dizin. Bir çay bardağı suyu köftenin üzerinde gezdirip önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yirmi dakika kadar pişirin. Rengârenk görünümü ve eşsiz lezzetiyle ün salan Tepsi Köftesi hazır. Yanında piyaz ve sade pilav ile servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }