{ "title": "Sulu Köfte", "image": "https://www.koftetarifi.gen.tr/images/sulu-kofte(2).JPG", "date": "21.01.2024 12:20:07", "author": "Tanseli", "article": [ { "article": "
Sulu köfte, patates, havuç, bezelye gibi yararlı sebzelerle hazırlanan oldukça lezzetli bir yemek çeşididir. Küçük büyük herkesin severek yiyeceği bu vitamin deposu köfte yemeğini özellikle çocuklarınıza gönül rahatlığıyla hazırlayabilirsiniz. Yöresi nereye ait olduğu tam olarak bilinmeyen bu eşsiz köfte yemeği sulu yiyecekler içinde en kolay uygulanması ve vitaminli olması sebebiyle tüm yörelerimizde sıklıkla yapılmaktadır. Evde bulunan malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz ya da marketlerden kolayca temin edebileceğiniz malzemelerle hazırlanan sulu köfte yemeğini mutlaka denemelisiniz. Sebzelerin renkleriyle görsel olarak da damak tadınıza uygun bir görüntü oluşturan bu eşsiz yemeğin tarifini hemen deneyerek komşularınızla, sevdiklerinizle de tarifi paylaşabilirsiniz. Evde bulunan teker teker kalmış olan sebzeleri değerlendirebileceğiniz kolayca hazırlanan bu tarifin detaylarını makalemizin devamında mutlaka takip etmelisiniz.

İşyerlerinde sulu yemeğe hasret kalan kişiler için, mutfaklarında özel olarak hazırlayabilecekleri sulu köfteye acılı sevenler için biber salçasından 1 kaşık koymaları tatlı birkaçamak olacaktır. Havuç, bezelye, patates ve soğan gibi yararlı sebzelerle hazırlanan görünüm olarak da rengârenk görüntü veren bu şifa kaynağı yemeği 6 aydan sonra ek gıdaya geçen bebeklerinize de hazırlayabilirsiniz. Tüm sebzeleri pişirdikten sonra yemeğin suyundan da koyarak karıştırıcı yardımıyla ezip rahatlıkla yedirebilirsiniz. Havucun gözlere olan faydası, patatesin nişastasının yararı, soğanın bağırsak yolları ve bağışıklık için güçlendirici etkisi, bezelyenin de taze olanının sağlık açısından birçok yararını hepsini bir arada sunan sulu köfte yemeğini bir kere yaptıktan sonra sofralarınızın baş tacı edeceğinize garanti veriyoruz.

Sulu Köfte'nin Malzemeleri ve Yapılışından bahsedecek olursak

Sulu Köfte'nin Malzemeleri 8_10 Kişilik
Sulu Köfte' Nasıl Yapılır?

Sulu köfte için önce köfte kıymasını hazırlamanız gerekiyor. Köfteyi en az 20 dakika boyunca yoğurmanız etin sinirlerinin daha yumuşak olmasını sağlayacağından daha lezzetli hale gelecektir. Geniş yoğurma kabının içerisine soğanları, rendenin büyük tarafıyla rendeleyin. Pirinç kullanırken kırık pirinç kullanmalısınız. Bu pirinç türü köftenin içinde daha kolay erimesini sağladığından ağzınıza büyük parçalar şeklinde gelmesini önleyecektir. Kıyma karışımına kırık pirinci, karabiberi, tuzu ve ince doğradığınız maydanozu da ekleyip 20 dakika boyunca yoğurun. Köfte ne kadar çok yoğrulursa kıvamı o kadar iyi olacaktır. Sulu köfte için 20 dakika yoğurmak yeterli olacaktır.

Yoğurduğunuz köfteleri ufak parçalar halinde elinizde yuvarlayın. Köfteleri yuvarlarken çok fazla büyük parçalar halinde yoğurmayın. Çünkü köfte harcı içindeki pirinç taneleri de şişeceğinden yapacağınız köfte normalinden çok daha büyük olabilmektedir.

Derince bir tepsiye un dökün. Yuvarladığınız köfteleri unun üzerine atın ve hepsinin iyice unlanmasını sağlayın. Köftelerin hazırlık aşaması bittiğine göre şimdi yemeği pişireceğiniz tencereye yağ ve salçayı ekleyip kavurmaya başlayın. Sonrasında 6 bardak soğuk suyu tencereye ilave edin ve kaynamaya bırakın.

Diğer yandan patatesleri soyup, küp-küp doğrayın. Patatesler soyulduktan sonra hemen kararma özelliği gösterdiğinden tencereye koyacağınız zaman koymanız bu kararmayı yok edecektir. Havuçları da tıraşlayıp doğrayarak patateslerle birlikte tencereye ilave edin. Eğer malzemeler içinde yer alan bezelyeyi taze olarak kullanacaksanız havuçlarla beraber tencereye atmalısınız. Ancak konserve bezelye tercih edecekseniz bu bezelyeler haşlanmış olarak satıldığından sulu köfte yemeğini ocaktan almadan 10 dakika kadar önce koymanız bezelyelerin ezilmemesine neden olacaktır. 10 dakika konserve bezelyelerin pişmesi için yeterli olacaktır.

Tüm bu malzemeleri tencereye attığınızda yarım saat kadar süre hepsinin yumuşaması için yeterli olacaktır. Gereken pişme kontrolünü en zor pişen patatesleri ve köfteleri çatal yardımıyla kontrol ederek pişip pişmediği hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz. Piştiğini anladığınız yemeğin en son tuzunu da ayarlayıp ocaktan alabilirsiniz.

Dilerseniz bu pişirme işlemini hepsini yine çiğ olarak pişirebileceğiniz düdüklü tencerede de tercih edebilirsiniz. Bunun için yine köftelerin kıymasını önceden hazırlayıp 20 dakika boyunca yoğurduktan sonra unlayarak tepsiye dizin. En son patatesler olmak üzere tüm sebzeleri soyun ve küçük doğrayın. Düdüklü tencereyi ocağa alın. Yağı ve salçayı kavurun. Ardından tüm sebzeleri salçalı harçla ile bütünleşmesi için tencereye atın. Bir müddet karıştırdıktan sonra suyu ve hazırladığınız köfteleri ilave edin. Tuzunu da göz kararı olarak attığınız sulu köfte yemeğini pişmesi için düdüklünün kapağını kapatın. Tencerenizin özelliğine göre, düdük ötmeye başladıktan 20 dakika sonra yemeğinizin pişip pişmediğini çatal batırarak kontrol edebilirsiniz. Eğer pişmediyse düdüklüyü tekrar kapatarak biraz daha pişirebilirsiniz.

Pişen sulu köfteyi salata ve sade pirinç pilavı eşliğinde sofranıza kurabilirsiniz. Sevdiklerinize hem sağlıklı hem lezzetli bir sunum yapmak istiyorsanız bu muhteşem lezzeti mutlaka denemelisiniz. Köfteyi yemeklerde sevenlere bir iyilik de sulu köfte yemeğiyle siz yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }