{ "title": "Soslu Köfte", "image": "https://www.koftetarifi.gen.tr/images/soslu-kofte.jpg", "date": "21.01.2024 14:53:13", "author": "Işık", "article": [ { "article": "
Soslu Köfte, konuklarınızın inanılmaz derecede beğenisini alacak köfte çeşitlerinden bir tanesidir. Özellikle soslu köfte çocukların oldukça hoşuna gidecek niteliktedir. Özel davet sofralarınız da yer vereceğiniz bu köfte tarifi ile gelen misafirlerinizin damaklarını şenlendirebilirsiniz. Bir kere tadına bakan misafirleriniz ikinci porsiyonu sizden ısrarla isteyeceklerdir. Soslu köftenin o muhteşem domates sosu ile uyumu ve ortaya çıkarttığı dayanılmaz lezzet herkesten tam not alacaktır.

Soslu Köfte Malzemeleri

Köftesi için
Sosu için
Soslu Köfte Nasıl Yapılır?

Köftemizin yapımına öncelikle bayat ekmekler ile başlayalım. Eğer evde kuruttuğunuz bayat ekmekler var ise rondodan geçirip toz haline getirebilirsiniz. Yoksa 3 dilim bayat ekmeği su veya süt ile ıslatalım ve suyunu elimiz iyice sıkıp çıkartalım. Suyu çıkan ekmekleri derin bir karıştırma kabının içerisine ufalayalım ve üzerine 500 gr kıyma ilave edelim.

Ardından maydanozların saplarını temizleyelim ve yapraklarını ince kıyım olacak şekilde doğrayalım. Doğradığımız maydanozların da yumurta ile kıymaların üzerine alalım. 1 tane orta irilikte olan kuru soğanın kabuklarını soyalım ve rendenin kalın dişli yeri ile rendeleyelim. Ardından soğanlar biraz sulu olacaktır. Rendelenmiş soğanları elimize alalım ve sıkıp suyunu çıkartalım. Daha sonra soğanlarımızı da karışım kabımızın içerisine alalım ve diğer kalan baharatları da üzerine ilave edip yoğurma aşamasına geçelim.

Yaklaşık olarak köftemizi 5 dakika kadar yoğurmamız kıvam alması açısından yeterli olacaktır. Yoğrulma aşaması tamamlanmış olan soslu köftelerimizden ufak ceviz ebatlarında parçalar alalım ve elimiz ile hafif yassılaştıralım. Köftelerin şekilleri verildikten sonra sosunu yapma aşamasına geçelim.

Derin bir sos tenceresi alalım ve içerisine ilk olarak domatesleri rendeleyelim. Domateslerin içerisine sıvıyağ, karabiber, tuz ve salça ilavesi yapalım ve güzel bir şekilde karıştıralım. Ardından sosumuzu ocağın üzerinde kaynamaya bırakalım. Eğer domateslerin tadı biraz ekşi ise sosun üzerine 1 şeker kaşığı toz şekeri ekleyebilirsiniz. Arzu ederseniz bu aşmada sosunuza aroma vermek amaçlı 1-2 diş sarımsak dilimleri katabilirsiniz.

Sos kaynama aşamasına geldiğinde ocağın altını kısalım ve köfteler kızarana dek kısık ateşte pişirelim. Köfteleri kızartmak için bir kızartma tavası alalım ve üzerine sıvıyağ ilavesi yapıp ısıtalım. Yanmayacak derecede ısınan yağın içerisine şekil verdiğimiz köfteleri alalım ve arkalı önlü olacak şekilde kızartalım. Bütün köfteler kızardıktan sonra derin bir servis tabağının üzerine alalım ve ocağın üzerinde sıcak halde bekleyen sosu köftelerin üzerine dökelim. Sosu ile buluşmuş olan köftelerimizi sofradaki yerine ulaştırıp servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }