{ "title": "Saray Köfte", "image": "https://www.koftetarifi.gen.tr/images/saray-kofte.jpg", "date": "21.01.2024 12:37:35", "author": "Hasgül", "article": [ { "article": "
Saray köfte, özel günlerinizde konuklarınıza çıkarabileceğiniz, lezzetli köfte yemeklerimizden biridir. Patlıcanla köftenin uyumu gerçekten farklı oluyor. Hazırlanırken biraz zamanınızı alsa da piştikten sonra emeklerinize değecektir. Dilerseniz yemeğimizi hazırlamaya başlayalım.

Saray köfte için gerekli olan malzemeler
Saray köfte nasıl yapılır?

Köfteyi hazırlamak için, kuru soğanı rendeleyin. Kıyma, rendelenmiş soğan, karabiber, tuz, yumurta ve bayat ekmek içini karıştırarak yoğurun. Köfte harcını dinlenmesi için buzdolabına kaldırın. Bu arada patlıcanları yıkayın ve onları alacalı olarak soyun. Patlıcanları uzun tarafından yarım santim kalınlığında dilimler kesin. Dilimlediğiniz patlıcanları bir süre tuzlu suda bekletmelisiniz. Bu şekilde acı suyunu atacaktır. Şimdi köfte harcını buzdolabından çıkararak, köfteleri hazırlamaya başlayın. Köfteleri yaptıktan sonra, patlıcan dilimlerini ve köfteleri tavada kızdıracağınız sıvı yağda kızartmaya başlayın. Her köfteyi kızarttığınız patlıcan dilimiyle sararak, fırına süreceğiniz tepsiye dizin. Her parçanın üzerine bir dilim domates ve sivri biber parçası koyarak, kürdanla dağılmaması için sabitleyin. Bir tavanın içinde domates salçasını ve tereyağını kısa bir süre kavurun. İçine tuz, karabiber ve kekik ilave edin. İçine biraz su ilave ederek, biraz kaynatın. Sos kıvamında olunca, köftelerin üzerine gezdirin. Isıttığınız fırında üzerleri kızarana kadar saray köftesini pişirin. Servis tabağına alarak köftenizi konuklarınıza ikram edebilirsiniz. Yanında pilav çeşitleriyle sunumunuzu yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }