{ "title": "Sandal Köfte", "image": "https://www.koftetarifi.gen.tr/images/sandal-kofte.jpg", "date": "19.01.2024 22:19:11", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Sandal Köfte, oldukça mükemmel bir lezzete sahip olan sandal köfte lezzeti ile damakları şenlendirirken şahane görüntüsü ile de gözlerinizi şenlendirecektir. Sizlerde bu enfes lezzetle tanışmak istiyorsanız hazırlanışı da bir hayli kolay olduğundan dolayı çarçabuk hazırlayarak sevdiklerinize harika bir köfte ziyafeti sunabilirsiniz.

Sandal Köfte İçin Gerekli Malzemeleri
Sandal Köfte İç Harcı için
Sandal Köfte Nasıl Yapılır?

Sandal köfte hazırlığımıza ilk olarak köfteleri hazırlayarak başlayalım. Karıştırma kabımıza ilk olarak 1 kg köftelik kıymamızı ilave ederek üzerine 1 adet kuru soğanın ve 2-3 diş sarımsağın kabuklarını soyduktan sonra rendenin ince gözü ile rendeleyelim. Ardından karışımın üzerine 1 adet yumurta ve bayat ekmek içini ilave edelim. Köfte harcımızı lezzetlendirmek için 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı karabiber, kekik, yenibahar ve yeteri kadar tuz ilave ederek köftelik harcımızı yoğurmaya başlayalım. Ardından iyice yoğrularak kıvam alan köftelik harçtan cevizden biraz daha iri parçalar kopartarak avuç içimizde yuvarladıktan sonra oval yumurta şekline getirdikten sonra uygun bir tepsinin içine koyarak tam orta kısmından oyarak sandal şekli verelim. Tüm köftelik harcı aynı şekilde hazırladıktan sonra tepsiyi önceden 185 derecede ısıtılmış fırına vererek köfteleri kızarıncaya kadar pişirelim.

Köftelerimiz pişerken bizde sandal köftemizin iç harcını hazırlayalım. İlk olarak mantarları kavurmak için uygun bir tencereye yarım çay bardağı sıvı yağı ilave ederek yağın ısınmasını sağlayalım. Yağ ısındıktan sonra üzerine ince yemeklik doğranmış kuru soğanları ilave ederek soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım. Kavrulmakta olan soğanların üzerine ince doğranmış yeşil biberleri ekleyip birkaç kez çevirerek kavuralım ve doğranmış mantarları ilave ederek kavurma işlemini sürdürelim. Kavrularak diriliklerini kaybeden mantarların üzerine doğranmış domatesleri de ekleyip domatesler bıraktıkları suyu çekinceye kadar kavurduktan sonra mantarların üzerine baharatları ve tuzu ilave edip karıştırarak mantar soteyi ocaktan alalım.

Bu esnada fırındaki köftelerde pişmiş olacaktır. Fırından alarak sandal köftelerin içlerine kavrulmuş mantarları bir kaşık yardımıyla dolduralım. Ardından doldurulmuş köftelerin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirerek tepsiyi tekrar fırına vererek kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar pişirerek fırından çıkartalım. Sandal köftemiz artık servise hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }