{ "title": "Rulo Köfte", "image": "https://www.koftetarifi.gen.tr/images/rulo-kofte.JPG", "date": "19.01.2024 01:24:18", "author": "Pekart", "article": [ { "article": "
Rulo köfte, şık görünümüyle eşsiz sofralarınızın kraliçesi konumunda olan leziz bir sebzeli köfte çeşididir. Görünümü ve yapılışı itibariyle farkını diğer köfte çeşitlerinden hemen ayıran rulo köfte, tam olarak yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte içeriğinde kullanılan sebzelerde farklılık katılarak hazırlanan yemek çeşididir. Aniden gelen misafirlerinize hem sağlıklı hem de şık görünümlü yemek hazırlamak istiyorsanız tarifimizi rahatlıkla deneyebilirsiniz. Genelde köftelerin yağla kızartılması sebebiyle ağır diye bilinmesinin aksine sebzelerle ve fırında kızartılarak pişirilmesi sağlık açısından da tercih edilmesini sağlamaktadır. Sizde bu muhteşem rulo köfte tarifi için yazının devamını mutlaka okumalısınız.

Rulo Köfte'nin malzemelerinden ve yapılışından bahsedecek olursak

Rulo Köfte'nin Malzemeleri 8_10 Kişilik
İç harcı için
Rulo Köfte' Nasıl Yapılır?

Derin karıştırma kabında kıyma, rendelenmiş soğan ve yumurta yoğrulur. Karışıma bayat ekmek içi de ufalanarak tuz, karabiber, kimyon ve yenibahar eklenir. 4-5 dakika boyunca tüm malzemeler iyice karışana kadar köfte şiddetli bir şekilde yoğrulur. Üzerini temiz bir havlu ile kapatarak dinlenmesi için buzdolabına koyulur ve 1 saat bekletilir.

Bir yandan havuçların kabukları kazılarak tuzlu kaynar suda 5-6 dakika boyunca haşlanır. İyice yumuşayan havuçlar süzülür ve soğuması için bırakılır. Soğuyan havuçlar boylamasına dörde bölünür.

Ayrı bir tencerede yumurtalar katılaşana kadar haşlanır. Bir kenarda soğuması için bırakılır ve soğuduktan sonra soyularak bekletilir. Mutfak tezgâhının üzerine 50 cm. Boyunda alüminyum folyoyu serin ve zeytinyağını fırça yardımıyla folyonun her yerine sürülür. Üzerine galeta unu serpiştirdiğiniz folyoya, buzdolabında beklettiğiniz köfte harcını 1 cm kalınlığında dikdörtgen olacak şekilde yayın.

Açık olan köfte harcının arasına geleceği için hazırladığınız havuç ve bezelye karışımını uzunlamasına koyun ve bütün halde haşladığınız yumurtaları da aralara yerleştirin. Karışımı arasına koyduğunuz köfte harcını karşı köşelerinden birbirine yapışacak şekilde kıvırın ve rulo haline getirdiğiniz köfteyi folyo ile paketleyin.

Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 40-45 dakika kadar pişirilmesi servis önerisidir. Pişme süresi tamamlanan rulo köftenin folyosu üzerinden sıyrılıp çıkarılır ve köfte ılınması için bekletilir. İki parmak eninde dilimlenerek ve üzerini maydanozla süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }