{ "title": "Pirinçli Köfte", "image": "https://www.koftetarifi.gen.tr/images/princ-kofte.jpg", "date": "21.01.2024 10:39:58", "author": "Revnak", "article": [ { "article": "
Pirinçli köfte hem pratik hem de oldukça bereketli bir köfte çeşididir. İçerisinde pirinç bulunması nedeniyle çocuklarınıza ve sevdiklerinize bu köfte tarifini haftada en az bir kere yapmanızda fayda olacaktır. Pirinçli köfte tarifini kızartmak istemez iseniz eğer yumurtaya ve una batırmadan hafif yağlayıp fırında da pişirebilirsiniz. Aniden gelen misafirlerinize veya davetli gelen konuklarınıza pirinçli köfte tarifini yapmalı ve bu lezzeti konuklarınızın damak zevkine sunmalısınız.

Pirinçli Köfte Tarifi Malzemeleri
Pirinçli Köfteleri Kızartmak için
Pirinçli Köfte Nasıl Yapılır?

Köftemizin yapımına geçmeden önce pirinçleri haşlayalım ve köftelik olacak şekilde pişirelim. Yeteri kadar haşlanmış olan pirinçleri kaynar suyun içerisine süzerek alalım ve bir kâsenin içerisine boşaltalım.

Kıymanın 250 gr kadarını rendelenmiş olan kuru soğan ile yağ ilavesi yapmadan kavuralım. Kavrulmuş olan karışımı soğuması için bir tabağın içerisine alalım ve bekletelim. Soğuyan pirinçler ile pişmiş olan kıymayı derin bir yoğurma kabının içerisine alalım. Ardından üzerine pişmemiş olan kıymayı ve baharatları ekleyip güzelce yoğuralım.

Köftenin karışımı birbiri ile özleşince yoğurma işlemini bırakalım ve harcı yarım saat kadar dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım. Köfte harcı yeterli sürede dinlendikten sonra dolabın içerisinden çıkartalım ve cevizden biraz iri parçalar kopartıp yassılaştıralım. Elde edilen bütün köfteleri bir tepsinin üzerine alalım ve sırasıyla kızartmak için bekletelim. Köftelerin şekil verme aşaması bittikten sonra önceden çırptığımız yumurtaya ve ardından elenmiş una batırıp kızgın yağın içerisinde kızartalım. Bu aşamada yağın oldukça sıcak olması gerekiyor. Aksi halde köfteler istediğiniz gibi kızarmayabilir ve tencerede bulunan tüm yağı içine çeker.

Bütün köfteler kızardıktan sonra servis tabağının üzerine alalım ve yanında patates kızartması ile sunum yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }