{ "title": "Pideli Köfte", "image": "https://www.koftetarifi.gen.tr/images/pideli-kofte.jpg", "date": "21.01.2024 19:04:38", "author": "Abdülhalik", "article": [ { "article": "
Pideli köfte, Bursa ilimizde meşhur olmuş tüm illerimizde denenen leziz bir kebap çeşididir. Köfte olarak anılmasının sebebi, normal kızartılan köfteler gibi hazırlanması ve özel sosuyla ekmeğinin lezzetlendirilmesidir. Eğer maddi imkânınızdan dolayı Bursa tarafına gidemiyor ve pideli köfte yemek istiyorsanız bu eşsiz lezzetin tarifini makalenin devamında bulabilirsiniz. Denediğiniz andan itibaren fenomen haline gelen köftenin malzemelerini kolayca temin edebilirsiniz. İçeriğine eklenen malzemelerin detaylı olması biraz maliyeti artırsa da bu enfes lezzet karşısında harcadığınız emeğin boşa gitmeyeceğini anlayacaksınız. Eve çağırdığınız misafirlerinize değişik ve lezzetli bir sofra kurmak istiyorsanız, pideli köfteyi mutlaka denemelisiniz. Bursa ilinin meşhur pideli köftesini ayağınıza kadar getiren bu lezzeti kızartma yağı, ekmek ve salçayla hazırlanması sebebiyle şeker ve diyabet hastalarının dikkatle tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Çocuklarınıza faydalı ve lezzetli köfte hazırlamak istiyorsanız biraz vaktinizi ayırarak bu eşsiz lezzeti kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

Gelelim Pideli Köfte'nin Malzemeleri ve Yapılışına;

Pideli Köfte'nin Malzemeleri 8-10 Kişilik

Yapacağınız köfteyi tarifte bulunan malzemelerden daha çok yapmak istiyorsanız, malzemeleri 2 kat arttırarak kullanabilirsiniz.

Köftesi için
Salçalı Sos için
Üzerini Süslemek için
Pideli Köfte' Nasıl Yapılır?

Köftede kullanılacak kıymayı dana ve kuzu karışımı olarak tercih ederseniz daha lezzetli olacaktır. Kasaptan alacağınız kıymayı iki kere çektirmeniz etin sinirlerinin yok olarak dama yumuşak ve lezzetli olmasını sağlayacaktır. Köftesini hazırlamak için; soğanları rendeleyin. Dilerseniz rondodan da geçirebilirsiniz. Diğer tüm malzemeleri de sırayla ekleyerek yoğurun. Tezgâha vura vura yoğurduğunuz köftenin sinirleri tamamen yok olacaktır ve lezzetine lezzet katacaktır. Elinize ceviz büyüklüğünde parçalar alarak, yuvarlayıp yassılaştırın. Köfteyi bir gece önceden hazırlayarak dinlenmeye bırakmanız köftenin baharatlarla bütünleşmesini sağlayarak daha lezzetli olmasında etkili olacaktır.

Köfteleri pişirme tercihine göre dilerseniz az yağlı tavada ya da ızgarada önlü arkalı olacak şekilde kızartın. Ayrı bir kapta pideleri küp-küp doğrayın. Servis tabağının alt zeminine pideleri döşeyin. Dilerseniz pide yerine evinizde bulunan tost ekmeğinin kenarlarını keserek de dilim şeklinde kullanabilirsiniz.

Sosu hazırlamak içinse; tereyağını sos tenceresinde eritin fazla yanmadan üzerine salça ilave edin. Güzelce kavrulan salçanın üzerine su ilave edin. Servis tabağına dizdiğiniz pidelerin üzerine bu sostan gezdirin. Kızaran köfteleri de pidelerin üzerine yerleştirin. En son olarak köftelerin üzerine kızarmış tereyağı gezdirin.

Bursa'nın meşhur pideli köfte görünümünü elde etmek için servis tabağının bir yanına yoğurt diğer tarafına da közlediğiniz domates ve biberleri ekleyerek servis edin. Meşhur Bursa Pideli Köfte ayağınıza kadar gelmiştir.

Afiyet Olsun.
" } ] }