{ "title": "Patlıcanlı Köfte", "image": "https://www.koftetarifi.gen.tr/images/patlicanli-kofte.jpg", "date": "20.01.2024 10:03:52", "author": "Vedide", "article": [ { "article": "
Patlıcanlı Köfte, Merhaba sevgili bayanlar bugün sizleri sofralarınızı görsel bir şölene dönüştürecek lezzetli ve leziz bir yemek olan patlıcanlı köfte hazırlamaya davet ediyorum şimdiden kolay gelsin.

Patlıcanlı Köfte İçin Gerekli Malzemeleri
Patlıcanlı Köfte Nasıl Yapılır?

Patlıcanlı köfte hazırlamaya ilk olarak patlıcanların kabuklarını alaca soyarak parmak kalınlığında halka şeklinde doğrayarak başlayalım. Daha sonra dilimlenmiş patlıcanları tuzlu suyun içinde yarım saat kadar bekleterek acısının çıkmasını sağlayalım ve bizde köfteleri hazırlayalım.

Karıştırma kabımıza yarım kg köftelik kıymayı alalım. Üzerine 1 adet kuru soğan ve 3 diş sarımsağı rendeledikten sonra 1 çay kaşığı karabiber 2 çay kaşığı kırmızı pul biber, 2 çay kaşığı kimyon, 1 tutam ince kıyılmış maydanoz, 1 adet yumurta ve tuz ilavesiyle köftelik harcımızı iyice yoğuralım. Ardından yoğrulan köfte harcımızdan ceviz iriliğinde parçalar alıp yuvarlayarak üzerine bastırıp yuvarlak köfteler hazırlayalım.

Kızartma tavamıza 1 su bardağı kadar sıvı yağ ilave ederek kızdıralım ve tuzlu suyun içinden çıkartarak bol suda yıkayıp iyice kuruladıktan sonra kızgın yağda hafifçe kızartarak bir fırın tepsisine döşeyelim. Ardından kızgın yağa köfteleri atarak hafifçe renklerini değiştirerek yağdan çıkartalım.

Halka şeklinde kızarmış patlıcanların üzerine bir adet köfte yerleştirerek köftenin üzerine tekrar patlıcan koyalım bu işleme tüm patlıcanlar ve köfteler bitene kadar devam ederek tepsiye döşeyelim.

En son olarak patlıcanların üzerine bir dilim domates ve sivri biber yerleştirelim. Yarım su bardağı kadar sıcak suda 1 yemek kaşığı salçayı iyice ezerek sos haline getirelim ve tepsiye gezdirerek dökelim. Patlıcanların üzerine 1 yemek kaşığı tereyağını minik minik parçalara ayırarak serpiştirelim.

Hazır hale gelen patlıcan köftemizi 180 derecede önceden ısıtılmış fırına vererek 15-20 dakika kadar pişirdikten sonra fırından alalım ve sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }