Patatesli Köfte, Patatesli köfte çocukların ve büyüklerin beğeni ile yiyebileceği, besleyici değeri yüksek bir ana yemek çeşididir.
Patatesli Köfte Malzemeleri
Yarım kilo kıyma
1 tane kuru soğan
3 dilim çekilmiş ekmek
1 tane yumurta
Bir tutam maydanoz
Karabiber, tuz
5 adet orta boy patates
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yeterli miktarda su
Ayrıca köfteleri ve patatesleri kızartmak için sıvıyağ
Patatesli Köfte Nasıl Yapılır?
Karıştırma kabına, kuru soğanı rendeleyerek üzerine ince kıyılmış maydanoz, kıyma ve ekmek içini ilave edin ve karıştırın. Üzerine tekrar yumurta ve baharatları ekleyerek yarım saat kadar yoğurun. Hazırladığınız harcı en az 30 dakika dinlendirdikten sonra cevizden küçük parçalara alarak avuç içinde yuvarlayın.
Patatesleri soyarak elma dilimi şeklinde bölün ve teflon bir tavaya yağ koyarak kızdırın. Kızan yağın içine patatesleri alın ve her tarafını eşit miktarda kızartın. Patatesler kızardıktan sonra aynı tavanın içinde köfteleri de arkalı önlü kızartın.
Bu arada 2 çorba kaşığı sıvı yağın içine salçayı ekleyerek 3-4 dakika kadar kavurun. Kavrulan salçanın içine bir miktar su ekleyerek kaynatın. Patates ve köfteleri sırası ile fırın tepsisine dizin ve üzerine hazırladığınız salçalı sosu dökün. Tepsideki malzemelerin üzerini geçmeyecek şekilde sıcak su ilave ederek 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin. Patatesli tavuk yemeğini sıcak olarak servis edin.