Derin bir kaba 2 su bardağı sıcak su koyun ve 2 su bardağı köftelik bulguru ilave ederek yoğurmaya başlayın. 3 adet patatesi ince ince doğrayın ve teflon tavada hafif pembeleşene kadar kavurun.
Patates kavrulduktan sonra bulgurun içine ilave edin ve yoğurun. 1 adet soğanı rendeleyin ve karışımın içine ilave ederek 5 dakika yoğurun. 7 diş sarımsağı havanda ezin, 2 yemek kaşağı biber salçası 2 yemek kaşığı isot, 1 yemek kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı kimyon ve 1 tatlı kaşığı yeni bahar karışımın içine ilave ederek güzel bir şekilde yoğurun. Daha sonra yarım adet limon suyu, 1 yemek kaşığı nar ekşisi ve 1 su bardağı zeytinyağı ilave ederek tekrar yoğurmaya devam edin. Son olarak maydanozları ince ince doğrayın ve 1 küçük kâse ceviz içi ile karışıma dökerek son kez 10 dakika boyunca yoğurun. Patatesli çiğ köfte hazır olduktan sonra ceviz büyüklüğünde kopararak servis servis tabağına koyun. Patatesli çiğ köfte hazır.