{ "title": "Patates Köftesi Tarifi", "image": "https://www.koftetarifi.gen.tr/images/patates-koftesi-tarifi(2).jpg", "date": "21.01.2024 22:42:24", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "Patates köftesi, az zahmetle ve kolayca hazırlayabileceğiniz, çok lezzetli bir köfte çeşididir. Bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinde ara sıcak olarak hazırlayabileceğiniz gibi, dilerseniz çay saatlerinizde ve kabul günlerinizde de ikramlık olarak hazırlayabilirsiniz. Muhteşem lezzeti ve eşsiz görünüşü ile sizi mahcup etmeyeceğinden emin olabilirsiniz. Kolay gelsin.

Patates köftesi malzemeler

Patates Köftesi Hamuru için
İç harcı için
Patates Köftesi Üzeri için
Kızartmak için
Patates köftesi nasıl yapılır?

Öncelikle patatesleri yıkayıp, haşlıyoruz. Daha sonra patatesleri rendeleyip, geniş bir yoğurma kabının içine aldıktan sonra, iki adet yumurta kırıp, tuz ve karabiberi de ekleyerek iyice yoğuruyoruz. İç harcını hazırlamak için, bir fincan sıvı yağı tavada bir miktar kızdırdıktan sonra, üzerine kıymayı atıp kavuruyoruz. Kıymanın rengi döndükten sonra ince ince yemeklik şekilde doğradığımız kuru soğanları kavrulan kıymanın üzerine ilave ediyoruz.

Tavanın kapağı açık vaziyette soğanlar diriliğini kaybedinceye kadar orta ateşte kavurmaya devam ediyoruz. Soğanlar suyunu çektikten sonra, salçayı ekleyip, birkaç defa karıştırıyoruz. Daha sonra tuzunu ve pul biberi ve maydanozu ilave edip, bir iki karıştırıp tavayı ocaktan alıyoruz.

Daha önceden hazırladığımız, patates hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp, avucumuzun içinde kayık gibi açıyoruz. Ne çok ince ne de kalın olmamasına dikkat ediyoruz. Daha sonra içine kıymalı harcımızdan koyup, ağzını kapatıyoruz.

Bir çorba kasesinin içine iki adet yumurta kırıp çatal ile çırpıyoruz. Köfteleri önce mısır ununa bulayıp, daha sonra, yumurtaya batırarak kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartıyoruz. Kızaran patates köftelerini, delikli bir kepçe ile fazla yağını alması için kâğıt havluya alıyoruz. Servis tabağına aldığınız köfteleri maydanoz ile süsleyerek, yoğurt eşliğinde, sıcak veya ılık olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Not: Köftemizi dilerseniz peynirli ve maydanoz karışımlı iç harcı kullanarak da hazırlayabilirsiniz.
" } ] }