{ "title": "Nohut Köftesi", "image": "https://www.koftetarifi.gen.tr/images/nohut-koftesi.jpg", "date": "20.01.2024 07:36:05", "author": "Üstay", "article": [ { "article": "
Nohut köftesi, diğer adıyla falafel, Lübnan mutfağına ait olan bir köfte türüdür. Ülkemizde de Mersin yöremizde sıkça yapılan, sevilen bir yemektir. Nohut, baharatlar ve tahinin buluşmasını, salatasıyla birlikte yemelisiniz. Dilerseniz falafel yapımına başlayalım.

Nohut köftesi için gerekli olan malzemeler
Salatası için gerekli olan malzemeler
Nohut köftesinin üzeri için gerekli olan malzemeler
Nohut köftesi nasıl yapılır?

Bir gece önceden sıcak suda beklettiğiniz nohutları, yumuşayana kadar ocakta pişirin. Maydanoz, kişniş ve un dışında kalan malzemelerin tamamını mutfak robotundan geçirin. Maydanoz ve kişnişi ince bir şekilde kıyın. Mutfak robotundan geçirdiğiniz malzemeler ile ince doğradığınız maydanoz ve kişnişi birlikte yoğurmaya başlayın. İçerisine baharatları ve tuzu ilave etmeyi unutmayın. Hazırladığınız köfte malzemesini oda sıcaklığında bir saat kadar dinlenmeye bırakın. Fazla sulanma varsa biraz un ilave ederek, kıvamını tutturun. Hazırlamış olduğunuz malzemeden ceviz büyüklüğünde yuvarladığınız köfteleri, kızdırmış olduğunuz sıvı yağda kızartın. Arzu edenler kızartmadan önce köfteleri galeta ununa bulayabilir. Çıtır olmasını isteyenler, bu yolu tercih etmeli. Salatasını hazırlamak için domatesleri, biberleri, maydanoz ve sarımsakları ince ince doğrayın. Bunların üzerine tahin dökerek karıştırın. Kızartmış olduğunuz köfteleri lavaş ekmeği üzerine alarak, üzerine tahin ve yoğurtla hazırladığınız sosu gezdirin. Yanında salata ve lavaş ekmeği ile konuklarınıza bu lezzetli yöresel yemeği ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }