{ "title": "Mitite Köfte", "image": "https://www.koftetarifi.gen.tr/images/mitite-kofte.jpg", "date": "20.01.2024 05:52:59", "author": "Deniz Cenk", "article": [ { "article": "Mitite Köfte, Mitite köfte, diğer tanımı ile misket köfte mutfaklarda sayısız yemeğin yapımında kullanılır. Köfteler de mitite köfte. Bartın'da bu yöresel oyuncağa dört teker deniyormuş. Kokteyllerde ara sıcak olarak verilen mitite köftelerden yapılan mini nohut köftelerini siz istediğiniz boyutlarda yapabilirsiniz. Mitite köfteleri büyüdükçe içi yumuşak dışı çıtır köfteler oluyor, daha çıtır olmasını isterseniz mini toplar halinde yapabilirsiniz. Ev yemeğini tercih edenler için ana öğün olabilecek bu köfteleri ister ara sıcak, isterseniz çay saatlerinde keyifle sunabilirsiniz. Mitite köfte kullanılacağı yemeğin özelliğine göre, yağ içerisinde kızartılarak kullanıldığı gibi, bazı yemeklerde doğrudan kullanılır. Mitite köfte yapmak için çoğu zaman \"kırmızı etten çekilen\" kıyma kullanılsa da bazen tavuk kıyması da kullanılabilir. Bu köfteyi çorbalarda salatalarda veya aperatif olarak kullanabilirsiniz. Kıymanın yağsız eti olması şarttır aksi halde köfte dağılır. Allah yar ve yardımcınız olsun. Birlikte tarifimize başlayalım.

Mitite Köfte Malzemeleri
Domates Sosunun Malzemesi
Yoğurt Sosunun Malzemesi
Mitite Köfte Nasıl Yapılır?

Köfteyi yoğuracağımız kaba 2 çay kaşığı tuzu serpip dövülmüş sarımsağı ilave edip ve ovalayarak kabımızı kokulandıralım. Kabımızı alarak kıymanın içine bayat ekmek içini, yumurtayı, ezilmiş sarımsakları, kimyonu, karabiberi, tuzu katarak iyice yoğuralım. Hazırladığımız bu karışıma tüm malzemeyi ekleyelim ki, güzel olsun. Baharatların ölçülerini kendi damak zevkinize göre ayarlayabilir veya başka çeşit baharat da ekleyebilirsiniz. Hazırladığımız köfteyi vaktiniz var ise 3-4 saat buzdolabında bekletirseniz, kıvamının daha güzel olduğunu göreceksiniz. Eğer vaktiniz yoksa köfteden cevizden biraz daha küçük parçalar koparıp yuvarlayalım ve unumuza bulayarak kızgın yağda kızartalım. Kızarttığımız köfteleri havlu peçete üzerine alarak fazla yağını süzdürelim. Çok ince kıyılmış az miktarda olacak şekilde maydanoz içerisinde köftelerimizi yuvarlayarak, daha güzel bir görüntü elde edebilirsiniz. Üzerine de ilk önce domates sosunu, sonra da yoğurt sosunu gezdirelim.

Domates sosu; domatesleri rendeleyelim. Ezilmiş sarımsakla zeytinyağını da ilave edip Tuz, şeker, sirke de koyup sulu kalacak şekilde pişirelim.

Yoğurt Sosu; yoğurdun içine zeytinyağı ve ezilmiş sarımsakları ilave edip arzuya göre kızarmış elma patatesler eşliğinde servis yapabilirsiniz. Ancak isteğe göre sade, yoğurtlu veya domates sosuyla da servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }