{ "title": "Misket Köfte", "image": "https://www.koftetarifi.gen.tr/images/misket-kofte(1).jpg", "date": "19.01.2024 07:02:36", "author": "Günnur", "article": [ { "article": "
Misket köfte, köfte yapımında genellikle kullanılan malzemeler birbirine yakındır. Ancak bazen köfte yediğinizde, çok hoşunuza gider ve tadını unutamazsınız. Lezzetli bir köfte yemek için, hazırlanma ve pişirme yöntemlerine dikkat etmek gerekir. Herkes köfte yapabilir ama, herkes lezzetli köfte yapamaz. Size misket köfte tarifimizi vermeden önce, nasıl lezzetli bir köfte yapabileceğinizi biraz anlatmak isteriz. Bu püf noktalarını her türlü köfteyi yaparken uygulayabilirsiniz. Köfte yapımında öncelikle yapmanız gereken kullanacağınız et ne kuru ve yağsız olmalı ne de çok yağlı bir et olmalı. Etin seçimi köfte yapımında gerçekten çok önemli bir detay. Bu yüzden kıymaya yumuşaklık verecek yağsız koyun eti ve yarım yağlı dana eti tercih edilmelidir. Bazı kişiler köfte yapacakları iki defa çektirirler. Bu son derece yanlıştır. Eti iki defa çektirirseniz, köfteniz yumuşak olmaz. Bu yüzden etin bir kez çekilmesi yeterli olacak. Köftenizin harcına daima rendelenmiş soğan koymalısınız. Bıçakla doğranmış soğanı ne kadar ince olursa olsun, köftede kullanmamanız gerekir. Köftenin içine koyacağınız bayat ekmeği suyun içinde bir süre bekletmelisiniz. Daha sonra suyunu iyice sıkmalısınız. Köfte harcını içine bir diş sarımsak, ince kıyılmış maydanoz, yumurta ve bir çimdik tarçın koymalısınız. Elbette sevdiğiniz diğer baharatları ilave edeceksiniz. Evet şimdi geldik köftenin yoğurma aşamasına. Köfte yapımında ilk başta et seçimi, son aşamada yoğurma çok önemli. Köfte hamurunu çok güzel yoğurmalısınız. Yoğurduğunuz köfteyi bir süre dinlendirmelisiniz. Tabi köfteyi pişirmekte ayrı bir ustalık ister. Köfteyi önce yüksek ateşin üzerine koymalısınız. Çünkü köfte dışarıya suyunu vermeden kabuk bağlamalı, sonra ateşin hızını azaltmalısınız. Bu şekilde pişirmeye devam etmelisiniz. Köfte hazırlamanın inceliklerini öğrendik. Artık birlikte misket köfte yapımına başlayalım.

Misket köfte için gerekli olan malzemeler
Misket köfte nasıl yapılır?

Köfteyi hazırlamak için önce iki dilim bayat ekmeği suda ıslatın. Almış olduğunuz bir kere çekilmiş olan yarım yağlı dana kıymasını yoğurma kabının içine koyun. Kuru soğanı rendeleyip, kıymanın içine koyun. Yumurtayı kırın ve maydanozu ince bir şekilde doğrayın. İçine kimyonu, karabiberi, tuzu ve bir çimdik tarçını koyun. Suda ıslanmış olan bayat ekmeklerin suyunu iyice sıkarak, köfte harcına ilave edin. İçine dövülmüş olan bir diş sarımsağı da koyduktan sonra, köfte hamurunu iyice yoğurun. Yoğurma işlemi bittikten sonra, en az yarım saat dinlenmesi için, köfteyi buzdolabına kaldırın. Bu arada sizde yoğurdu dövülmüş sarımsak ve tuzla karıştırın. Ekmek dilimi kullanacaksanız, bunları küçük küpler halinde hazırlayın. Pide kullanacaksanız bunları da aynı şekilde doğrayın. Domatesi, sivri biberi dilediğiniz gibi doğrayın. Bunları köftemizi süslemek için kullanacağız. Dinlenmiş olan köfte harcından misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Köftelerinizi az yağın içinde kızartmalısınız. Servis tabağının içine önce hafif ısıttığınız ekmekleri ya da pideleri koyun. Üzerine hazırlamış olduğunuz sarımsaklı yoğurdu, misket köfteleri sıralayın. Bunların etrafına hafif ızgara yaptığınız domates ve yeşil biber dilimlerini sıralayın. En son olarak tereyağında kızdırdığınız kırmızı pul biberi malzemelerin üzerine gezdirin. Artık hazırladığınız misket köftelerinizi konuklarınıza sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }