{ "title": "Meksika Köftesi Tarifi", "image": "https://www.koftetarifi.gen.tr/images/meksika-koftesi-tarifi(1).jpg", "date": "18.01.2024 23:55:20", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "Meksika köftesi, Güney amerikanın Türk damak tadı onaylı çok lezzetli bir köfte çeşididir. Üzerine dökülen acılı sos köftenin lezzetine bam başka bir lezzet katmaktadır. Tadan herkesi kendine hayran bırakacak kadar muhteşem olan bu eşsiz, köfteyi özel yemek davetlerinizde, konuklarınıza hiç çekinmeden ikram edebilirsiniz. Kolay gelsin.

Meksika köftesi malzemeler
Sosu için
Meksika köftesi nasıl yapılır?

Karıştırma kabının içerisine, dana kıymasını ve kuzu kıymayı alıyoruz. Üzerine rendelenmiş, bayat ekmekleri ve baharatları ilave edip, yumurtasını kırarak köfteyi yoğurmaya başlıyoruz. Kıymanın rengi daha koyu bir renk alıncaya kadar, güzelce yoğuruyoruz. Hazır hale gelen köftemizden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlak köfteler hazırlıyoruz. Yanmaz ve yapışmaz bir tavaya bir miktar sıvı yağ koyarak biraz kızdırdıktan sonra köftelerimizi kızartıyoruz.

Başka bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ atıp, ince ince, doğradığımız kuru soğanı kavuruyoruz. Rendelenmiş domatesleri ilave edip, sarımsakları, dövdükten sonra, kavrulmakta olan domateslerin üzerine ekliyoruz. Tuzunu ve baharatlarını ilave ettikten sonra, domateslerin rengi ve kıvamı koyulaşınca ocaktan alıyoruz.

Köfteleri servis edeceğimiz tabağa alarak, üzerine hazırladığımız sosu döküp, servis ediyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }