{ "title": "Kuru Köfte", "image": "https://www.koftetarifi.gen.tr/images/kuru-köfte.jpg", "date": "19.01.2024 00:54:42", "author": "Felin", "article": [ { "article": "Kuru köfte, Oldukça kısa zamanda hazırlanabilecek ve yumuşacık köfteler yapmak istiyorsanız tarifi mutlaka denemelisiniz. Köftelerinizin mükemmel bir lezzette olması için bazı püf noktalara dikkat etmelisiniz. Köfte hazırlarken dikkat edeceğiniz püf noktalar;
Harika köfteler yapabilmek için bu püf noktalara dikkat ederseniz, hazırladığınız köfteleri herkes çok beğenecektir. Armut dilimi patates kızartması eşliğinde sunum olarak harikalar yaratacak bir lezzete hazırsanız, köftemizi hazırlamaya başlayalım.

Kuru Köfte Malzemeleri
Kuru Köfte Nasıl Yapılır?

Kuru köftelerimizi hazırlamaya ilk olarak kuru soğanımızı soyarak başlıyoruz. Soyduğumuz kuru soğanı çukur bir karıştırma kabına soğanımızı rendeliyoruz ve fazla suyunu elimiz ile sıkıyoruz. Ardından sırası ile kıymayı, ince kıyılmış maydanozu, yumurtayı, rendelenmiş sarımsağı, kimyonu, karabiberi, tuzu, yenibaharı, ekmek içini ilave ederek yoğurmaya başlıyoruz. Kuru köftemizin güzel olması için tüm malzemelerin iyice birleşmesi gerekir. Bu nedenle yaklaşık 20 dakika kadar yoğuruyoruz ve köftemizi dinlenmeye bırakıyoruz. Köftemiz dinlenme aşamasında iken her on dakikada 3 defa tekrar yoğuruyoruz. Köftemiz yaklaşık 1-2 saat kadar dinlendikten sonra artık şekil verebiliriz.

Köfte harcımızdan yumurta büyüklüğünde parçalar alarak, önce avuç içinde yuvarlayıp daha sonra yassıltıyoruz. (Köftelere verilecek şekil isteğe göre değişebilir) Köfte harcı bitene kadar köftelerimizi şekillendiriyoruz. Daha sonra köfteleri kızartacağımız tavaya sıvı yağı koyarak ocakta yağı kızdırıyoruz. Kızan yağın içine hazırladığımız köfteleri atarak arkalı önlü kızartıyoruz. Kızaran köftelerimizi servis tabağına sıralayarak patates kızartması ya da pilav eşliğinde servise sunuyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }