{ "title": "Kürt Köftesi", "image": "https://www.koftetarifi.gen.tr/images/kurt-koftesi.jpg", "date": "19.01.2024 23:43:15", "author": "Havim", "article": [ { "article": "
Kürt Köftesi, diğer köftelerin aksine içerisine kıyma ilavesi yapılmadan hazırlanılan enfes bir köfte tarifidir. Bu köfte çat kapı gelen misafirlerinize karşı günün kurtarıcısı olabilir. Özellikle çok şık görüntüsü ve damakta bıraktığı mükemmel aroması ile konuklarınızın gönlüne girecektir. Eğer bu köfte tarifini daha önce hiç denemediyseniz mutlaka denemenizi tavsiye ederiz.

Kürt Köftesi Malzemeleri
Kürt Köftesi Nasıl Yapılır?

İlk önce kapaklı bir tepsinin içerisine ince bulgurları boşaltalım ve içerisine 1 su bardağı kadar sıcak su ilavesi yapalım. Sıcak su ile buluşmuş olan bulgurları kaşık ile bir, iki karıştıralım ve hemen üzerini bir kapak ile kapatalım. Bulgurlar sıcak su ile buluştuğunda 5 dakika kadar kısa bir sürede şişme sağlayacaktır. Şişmiş olan bulgurlarımızın üzerine yumurta, un, salça ve baharatları ekleyip yoğurma aşamasına geçelim. Kürt köftesinin içerisinde un ilavesi olduğu için yoğururken biraz elinize yapışabilir. Yapışmasını önlemek için ara, ara elimizi ılık su ıslatalım ve bu şekilde yoğurma işlemine devam edelim.

Köftenin kıvamı yuvarlamak için hazır hale gelmiş ise fındık büyüklüğünde parçalar kopartalım ve tepsinin içerisine biriktirelim. Daha sonra bu parçaları avucumuzun içerisine alalım ve sıkarak yuvarlayalım. Yuvarladığımız köftelerin ortasına parmak ucumuz ile bastıralım ve pişerken dağılmasını bu şekilde önleyelim.

Köftelerin şekilleri tamamlandıktan sonra derin bir tencerenin içerisine su ilavesi yapıp kaynamaya bırakalım. Su tencerenin içerisinde kaynama aşamasına geçerken bizde diğer malzemeleri hazırlayama geçelim. Maydanozlar ve ile yeşil soğanları yıkayalım ve ince kıyım olacak şekilde doğrayıp bir kâsenin içerisine boşaltalım. Ardından köftelerin üzerine dökülecek olan sarımsaklı yoğurdu hazırlayalım. Bunun için sarımsakları bir kâsenin içerisine rendeleyelim ve üzerine tuz ve yoğurt ilave yapıp karıştıralım.

Bu aşamada eğer su kaynamış ise içerisine bir fiske tuz serpiştirelim ve ardından köfteleri tencerenin içerisine boşaltalım. Eğer tencereniz küçükse köfteleri iki kere de pişirebilirsiniz. Köfteler haşlanırken yavaş, yavaş suyun üzerine çıkmaya başlarsa bu köftelerin piştiğinin sinyalini verir. Pişmiş olan kürt köftelerini suyun üzerinden alalım ve kevgirin üzerinde bekletelim.

Derin bir yanmaz tava alalım ve içerisine yağ ilavesi yapıp ısıtalım. Isınmış olan yağın içerisine rendelenmiş domatesleri, maydanoz ve yeşil soğanları ilave edip bir müddet kavuralım. Kavrulmuş olan harcın üzerinde haşladığımız kürt köftelerini ilave edelim ve biraz harmanlayalım. Dağılmayacak şekilde harmanladığımız köfteleri servis tabaklarının üzerine alalım ve etrafına yoğurtlu sos döküp servise sunum yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }