{ "title": "Köfte", "image": "https://www.koftetarifi.gen.tr/images/Kofte-54.jpg", "date": "21.01.2024 21:58:29", "author": "Özgüneş", "article": [ { "article": "
Köfteyi kısaca, kıymanın çeşitli malzemelerle yoğrularak pişirilmesiyle elde edilen bir yemek çeşidi olarak tanımlayabiliriz. Peki, Türk ve dünya mutfağında tuttuğu yer tartışılmaz olan ve kökeninin, Ortadoğu'ya, eski Pers uygarlıklarına dayandığı düşünülen köftenin günümüzde 291 farklı çeşidinin bulunduğunu biliyor musunuz?
Tarifi.

Yarım kg az yağlı kıyma
1 Adet soğan
2 Dilim ekmek içi
1 Adet yumurta sarısı
1 Tutam tuz
1 Tutam karabiber
1 Tutam kimyon
6-7 Sap maydanoz
Kızartmak için sıvıyağ
Kolay Köfte tarifi.

Soğanı randeleyip, kıymanın üzerine ekleyin. Belli bir süre suda beklettiğiniz ekmek içini de ufalayarak kıymanın üzerine ekleyin. İnce ince kıyılmış maydanozu ve diğer malzemeleri kattıktan sonra kıymayı iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle ince uzun bir şekil verip hafifçe bastırın.
Kızgın sıvıyağda arkalı önlü kızartın. Haşlanmış sebzelerle birlikte servis yapın.
" } ] }