{ "title": "Köfte Yemekleri", "image": "https://www.koftetarifi.gen.tr/images/kofte-yemekleri.jpg", "date": "19.01.2024 01:57:14", "author": "Saadeddin", "article": [ { "article": "
Köfte yemekleri, kısa sürede hazırlanan ve meşakkat gerektirmeyen yemek çeşitleridir. Özellikle kalabalık aileler için davet sofralarında et ve et türlerinden oluşan bir çeşit köfte yemeği bulunur. Bu da bizim toplum olarak yemeğe ve misafire ne kadar düşkün olduğumuzu gösterir. Köfte yetişkin veya çocuk olsun pek çok kişinin çok severek tükettiği bir yemektir.

Köfte Yemekleri

Fırında Sebzeli Köfte Yemeği Malzemeleri

Köftesi için
Sebzesi için
Sosu için
Fırında Sebzeli Köfte Yemeği Nasıl Yapılır?

400 gr yağsız kıyma karıştırma kabına alınır ve üzerine galeta unu ile yumurta ilave edilir. Soğan ve sarımsak rendelenip karıştırma kabına ilave edilir ve yoğurmaya başlanır. Bu aşamada önceden ince kıyım yapılmış maydanoz, baharat ve tuz da kabın içine alındıktan sonra köfte hamuru itinalı bir şekilde yoğrulup buzdolabına kaldırılır ve yarım saat kadar bekletilir.

Patlıcan ve kabaklar köfteler dinlenirken yuvarlak, yuvarlak kesilip yıkanır. Sebzeler havlu peçete ile kurulanıp bir tepsi alınır. İlk olarak önceden hazırlanmış olan köfte harcından ceviz iriliğinde parçalar kopartılıp yuvarlanır. Köftelerin şekil verme aşaması bittikten sonra bir köfte, bir patlıcan ve bir kabak olacak şekilde fırın tepsisine bütün malzemeler yerleştirilir. Yeşil biberler uzun kalacak şekilde doğranır ve yanına domateslerin kabukları soyulup küp şeklinde kesilip biberler ile karıştırılır.

Küçük bir sos tavası alınır ve içerisine bir su bardağı su, salça, tuz, karabiber ve sıvıyağ ilavesi yapılıp ocağın üzerinde kaynatılır ve köftelerin üzerine dökülür. Hazırlanmış olan sebzeli köfte yemeği fırına gönderilir ve 25 dakika kadar pişirilir. Arzu ederseniz yemeği pişirirken üzerine folyo veya yağlı kâğıt kapatabilir ve bu şekilde pişme süresini kısaltabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yoğurtlu Köfte Kebabı Malzemeleri

Köfte için
Pidesi için
Üzeri için
Yoğurtlu Köfte Kebabı Nasıl Yapılır?

Öncelikle un çukur bir karıştırma kabına alınır ve üzerine 3 yemek kaşığı ılık su ile eritilmiş maya, sıvıyağ, süt ve tuz ilavesi yapılıp yoğrulur. Yoğrulan hamur tezgâhın üzerine alıp merdane ile fırın tepsisi ebadında açılır. Açılan hamur yağlanmış fırın tepsisinin üzerine yerleştirilir ve 185 derecelik fırında pişirilir. Köfte için verilen malzemeler bir karıştırma kabına alınıp yoğrulur ve elde edilen köfte harcından parçalar kopartılıp uzun şekiller verilir.

Hazırlanmış olan köfteler çöp şişlere dizilip yağlı kâğıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirilir. Önceden ısıtılmış fırında köfteler pişene dek bekletilir ve ardından önceden pişirdiğimiz pideler küp şeklinde doğranıp servis tabaklarına dizilir. Akabinde pişen köfteler de pidelerin üzerine alınır ve ilk sıcaklığı sıkınca üzerine yoğurt dökülür.

Tereyağı bir tavaya alınıp eritilir ve üzerine pul biber serpiştirip yoğurdun üzerine gezdirilir. Ayrı bir tavaya sıvıyağ ilave edilip biberler ölene dek pişirilir ve üzerine domatesler rendelenip biraz kavrulur. Hazırlanmış olan bu sosta servis tabağının yanlarına gezdirilip yemek servis yapılır.

Afiyet olsun.
" } ] }