{ "title": "Köfte Çeşitleri", "image": "https://www.koftetarifi.gen.tr/images/kofte-cesitleri.gif", "date": "20.01.2024 07:00:52", "author": "Öner", "article": [ { "article": "Köfte Çeşitleri, bizler Türk toplumu olarak et yemeklerine ve köfte çeşitlerine karşı düşkünlüğümüzle tanınırız. Sofralarımızın baş köşesinde her zaman kendine önemli bir yer bulan köfte çeşitlerini genellikle sevmeyen yoktur. Yüzlerce çeşidi olan köfte ile konuklarımız ve sevdiklerimiz için harika ve leziz sofralar kurabiliriz. Dilerseniz mükemmel lezzetlere sahip olan köfte çeşitlerinden birkaçına birlikte göz atmaya ne dersiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Cacıklı Arap Köftesi İçin Malzemeleri
Cacık için
Cacıklı Arap Köftesi Sosu için
Cacıklı Arap Köftesi Nasıl Yapılır?

Cacıklı Arap köftesi hazırlamaya öncelikle kuru soğanları incecik kıyarak başlayalım. Ardından karıştırma kabımıza köftelik bulgur, kıyma, kıyılmış kuru soğan, un, karabiber, pul biber ve yeteri kadar tuz ilave ederek tüm malzemeyi iyice karıştıralım. Karışımın üzerine bir çorba kaşığı yardımıyla azar azar sıcak su ekleyerek 10-15 dakika kadar harcımız kıvam alana kadar yoğuralım. Yoğrularak kıvam alan harcımızdan zeytin iriliğinde parçalar kopartarak elimizle yuvarlayarak misket şeklinde köfteler hazırlayalım ve çukur bir tavaya sıvı yağ ilave ederek misket köfteleri pembeleşinceye kadar kızartalım.

Köftemizin cacığı için öncelikle pazıları bol suda yıkadıktan sonra incecik kıyalım ve 2 çorba kaşığı sıvı yağ ile kendi suyunda kavurarak pişirelim. Kavrulan pazıların ilk sıcaklığı çıktıktan sonra suyunu süzerek sarımsaklı yoğurt ile karıştırıp servis tabaklarına paylaştıralım ve üzerine kızartılmış köfteleri yerleştirelim. Köftemizin sosu için 2 çorba kaşığı tereyağını bir tavada eriterek kızdıralım ve üzerine 1 çorba kaşığı pul biber ekledikten sonra karıştırarak sosumuzu ocaktan alıp cacıklı köftelerin üzerine gezdirerek dökelim. Cacıklı Arap köftemiz artık servise hazır.

Afiyet olsun.

Kaşar Dolgulu Köfte İçin Malzemeleri
Kaşar Dolgulu Köfte Nasıl Yapılır?

Karıştırma kabımıza kuru soğanın kabuklarını soyarak rendeleyelim ve üzerine rende kaşar haricinde tüm köftelik malzemeyi ilave ederek yoğuralım. İyice yoğrulan köftelik harçtan ceviz iriliğinde parçalar kopartıp avuç içimizde yuvarladıktan sonra bastırarak açalım. Avucumuzda açtığımız köfte harcının içine kaşar rendesi koyarak poğaça şeklinde kapatalım. Kalan tüm köfte harcına da aynı işlemi uygulayarak tamamlayalım.

Daha sonra kapaklı teflon bir tavayı yağladıktan sonra ısıtalım ve hazırladığımız dolgu köfteleri tavaya döşeyip kapağı kapalı olacak şekilde arkalı önlü kızartarak sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Cevizli Top Köfte İçin Gerekli Malzemeleri
Cevizli Top Köfte Sosu için
Cevizli Top Köfte Nasıl Yapılır?

Karıştırma kabımıza kuru soğanın kabuklarını soyarak rendeleyelim. Üzerine yumurta, kıyma, ekmek içi, ceviz içi, tuz ve baharatları ilave ederek harcımızı iyice karıştırarak yoğuralım. Yoğrulan köftelik harçtan ceviz iriliğinde parçalar alarak avuç içimizde yuvarlayalım. Hazırladığımız top köfteleri sıvı yağın içinde kızartarak bir kenarda bekletelim.

Sosu için 3-4 diş sarımsak, közlenmiş kırmızı biber ve zeytinyağını rondo yardımıyla ezerek kırmızı biberli sosumuzu hazırlayalım. Ardından uygun bir servis tabağına yoğurdu dökerek yayalım ve üzerine kızartılmış top köfteleri dizelim. Köftelerin üzerine kırmızı biber sosunu döktükten sonra her bir köftenin üzerine kürdan saplayalım. Cevizli top köftemiz artık servise hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }