{ "title": "Kiremitte Köfte", "image": "https://www.koftetarifi.gen.tr/images/kiremitte-kofte.JPG", "date": "21.01.2024 07:52:08", "author": "Hande", "article": [ { "article": "Kiremitte Köfte, Genellikle tüm annelerin sorunu olan çocukların yemek yememeleri nedeni ile değişik yemek çeşitlerine yönelirler. Kiremitte köfte çocukları cezp edecek nitelikte olan nefis tadı ve şahane sunumu ile sofralarınızı ziyafete dönüştürecek mükemmel köfte çeşitleri arasındadır.

Kiremitte Köfte İçin Gerekli Malzemeleri

Köftesi için
Sebze Malzemeleri
Kiremitte Köfte Üzeri için
Kiremitte Köfte Nasıl Yapılır?

Kiremitte köfte hazırlamaya öncelikle köftemizi hazırlayarak başlayalım. Karıştırma kabımıza yarım kg kıymayı ekleyerek üzerine 1 adet kuru soğanın kabuklarını soyarak rendenin ince kısmı ile rendeleyelim. Ardından 3 diş sarımsağın kabuklarını soyarak rendeledikten sonra üzerine 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tutam kıyılmış maydanoz, 1 adet yumurta ve yeteri kadar tuz ilavesiyle harcımızı iyice yoğuralım. Yoğrularak kıvam alan köfte harcımızdan cevizden biraz daha büyük parçalar alıp köfte şekli vererek bir kabın içine sıralayalım ve tüm köftelik harç bitene kadar bu işleme devam edelim.

Daha sonra 3 adet patatesin kabuklarını soyarak halka şeklinde dilimledikten sonra tek kişilik kiremit fırın kaplarının tabanını hafifçe yağlayarak dilimlenmiş patatesleri 4 veya 5 adet küçük kiremit kaplara eşit şekilde yerleştirelim. Ardından hazırladığımız köfteleri patateslerin üzerine 4 veya 5 adet kadar yerleştirelim. Domatesleri halka şeklinde dilimleyerek köftelerin kenarlarına döşedikten sonra, sivri biberleri her bir kabın üzerine 1-2 adet olarak yerleştirelim.

Ardından 1 çorba kaşığı domates salçasını küçük bir kabın içine alarak 2 su bardağı sıcak su yardımıyla salçayı ezerek sos şekline getirdikten sonra bu sosu köftelerin üzerine paylaştırarak dökelim. Hazır hale gelen kiremit kapların üzerine ufak ufak parçalara ayırdığımız tereyağını serpiştirdikten sonra kiremit kapların ağızlarına alüminyum folyo ile sıkıca kapatarak önceden 200 derecede ısıtılmış fırına vererek pişmeye bırakalım.

Kiremit köfteler 25-30 dakika kadar fırında kaldıktan sonra üzerlerindeki folyoları alarak tekrar fırına verelim ve üzeri kızarıncaya kadar tekrar fırınlayarak pişirelim ve isteğinize bağlı olarak fırından almadan önce köftelerin üzerine iri dilimler şeklinde kaşar peyniri dilimleri yerleştirelim. Kaşarların üzerine kırmızı toz biber serpiştirerek kaşarlar eriyip kızarana kadar bekleterek kiremitte köftemizin lezzetini artırabiliriz. Ardından kiremit kapları fırından çıkartıp sıcak olarak servise sunun.

Afiyet olsun.
" } ] }