{ "title": "Kıbrıs Köftesi", "image": "https://www.koftetarifi.gen.tr/images/kibris-koftesi.jpg", "date": "19.01.2024 10:09:33", "author": "Taşkıner", "article": [ { "article": "
Kıbrıs köftesi, adından da anlaşılacağı gibi Kıbrısın yöresel bir yemeğidir. Gerek akşam yemeğinin, gereke öğle menüsünün vazgeçilmezleri arasına girmiş olan bu yemek lezzeti ile de adından sık, sık bahsettirmektedir. Yapımı bir o kadar kolay ve lezzeti de damakta kalacak nitelikte. Kıbrıs adasına ilk kez giden misafirler özellikle dışarı da yemek, yemek istediklerinde her köşe başında ev yemeği hatta Kıbrıs köftesi yapan otantik yerler göreceklerdir. Kıbrıs köftesinin yanında alternatif olarak salata veya taze börülce tercih edilebilir. Kıbrıs köftesine harika yakışıyor.

Kıbrıs Köftesi Malzemeleri
Kıbrıs Köftesi Nasıl Yapılır?

Köftemizin yapıma başlarken derin bir karıştırma kabı alalım ve içerisine kıymayı ilave edelim. Kıymanın üzerine bir tane yumurta kıralım ve baharatları da ekleyelim. Ardından patateslerin kabuklarını dikkatli bir şekilde soyalım ve yıkayalım. Yıkadıktan sonra rendenin orta dişli veya küçük dişli yeri ile karıştırma kabının içerisine rendeleyelim. Rendeledikten sonra ekmek içlerini de köfte harcının yanına alalım ve yoğurma aşaması için kolları sıvayalım. Maydanozları ince kıyım yapalım ve patateslerin üzerine ekleyip köfte harcını yoğuralım.

Yaklaşık olarak köftemizi 4-5 dakika kadar yoğurduktan sonra işlemi bitirelim. Ardından köfteden ceviz iriliğinde parçalar kopartalım ve yuvarladıktan sonra yassılaştıralım. Şekilleri verilmiş olan köfteleri kızartmak için derin bir kızartma tavası alalım ve içerisine yağ ilavesi yapıp ocağın altını açalım.

Köfteleri kızmış olan yağın içerisine atalım ve arkalı önlü olacak şekilde kızartalım. Kızarttığımız köfteleri havlu kâğıt serilmiş tepsinin üzerine alalım. Bütün köfteler kızardıktan sonra havlu kâğıtların üzerinden alalım ve yanında salata veya patates kızartması ile servise sunum yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }