{ "title": "Kayseri Köftesi Tarifi", "image": "https://www.koftetarifi.gen.tr/images/kayseri-koftesi-tarifi.jpg", "date": "20.01.2024 16:07:12", "author": "murtaza bulduklu", "article": [ { "article": "Kayseri köftesi tarifi en güzel köfte tariflerinden biridir. Dün akşam misafirlerim gelmişti ve ilk defa Kayseri köftesini denedim. İlk başta fazla yaptığımı düşünmeme rağmen koca bir tepsi kafte bir oturuşta bitti ve herkesin de hoşuna gitti. Yanına da patates kızartması yapmıştım. Bu köftenin yanında patates kızartması da çok güzel gidiyor. Şayet köfteyi çok seviyorsanız şimdi vereceğim Kayseri köftesi tarifine bayılacaksınız.

Kayseri Köftesinin Malzemeleri
Köftenin Yatağı İçin Malzemeleri
Kayseri Köftesi Nasıl Yapılır?

Öncelikle kuru soğanı ve maydanozu incecik kıydıktan sonra iç harcı için verilmiş olan malzemelerin hepsini bir kaba koyarak yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz harcı hamburger köftesi gibi yassı bir şekilde hazırlıyoruz. Köftenin ne çok ince ne de çok kalın olmamasına dikkat etmelisiniz. Hazırlamış olduğumuz Kayseri köftesini bir tavaya sıvı yağ koyarak tavada kısık ateşte kızartıyoruz. Köfteleri çok fazla kurutmamaya özen gösterin çünkü en son bu köfteleri fırına vereceğiz ve fırında pişireceğiz.

Şimdi gelelim Kayseri köftesinin yatağını yapacağımız domates ve patateslerin hazırlanmasına. Beş tane patatesi soyduktan sonra halka şeklinde keselim. Patatesleri kızgın sıvı yağ içerisinde kızartalım ve kızarmış patatesleri fırın tepsisinin içerisine dizelim. Domatesleri de aynı şekilde dilimleyerek patatesleri pişirdiğimiz sıvı yağda kızartalım. Domateslerin kabuklarını soyarak kızartırsanız daha iyi oluyor. Çünkü kabukları soymazsanız kızarırken kabuklar dağılıyor. Domatesleri fazla kızartıp dağılmasına sebebiyet vermeden hafifçe kızartalım. Kayseri köftesi için tepsinin içerisine dizdiğimiz patateslerin üzerine köfteleri dizelim. Onların da üzerine domatesleri sererek sosunu hazırlamaya koyulalım. Bir kaşık salça, zeytinyağı ve biraz su ilave edip karıştırarak tepsinin üzerine boşaltalım. En son tuz ve karabiber ilave ederek önceden fırının ısısını 180 dereceye getirdikten sonra fırına veriyoruz. 10-15 dakika piştikten sonra Kayseri köftemiz hazır olacaktır. Fırından çıkararak servis edebilirsiniz.
" } ] }