{ "title": "Kasap Köfte", "image": "https://www.koftetarifi.gen.tr/images/kasap-kofte(2).jpg", "date": "19.01.2024 19:29:59", "author": "Şâhzâde", "article": [ { "article": "
Kasap köfte; misafirlere ikram etmek üzere sık sık tercih edilebilecek, son derece basit ve bir o kadar da lezzetli köfte tariflerinden biridir. Kasap köfte tarifini basitleştiren etkenlerin başında; malzemelerinin son derece kolay bulunur cinsten olması ve sade köfte ile hemen hemen hiçbir farkının bulunmaması gelir. Bu yüzden; ilk kez deneyecek olanların kolaylıkla başarıya ulaşabileceği bir tariftir. Yazının devamında da deneme yapacak olanlar için kasap köfte tarifi ve kasap köfte için gerekli malzemeler ayrıntılı olarak yazılmıştır.

Kasap köfte için gerekli malzemeler
NOT: Izgarada kasap köfte yapacak olanların maydanoz ve ekmek için kullanmasına gerek yoktur. Yukarıdaki malzemeler, kasap köftenin tavada yapılacağı göz önüne alınarak yazılmıştır.

Kasap köfte tarifi nasıl yapılır?

Kasap köfte tarifine başlamadan önce ilk olarak malzemelerin birtakım ön hazırlıklardan geçirilen tarife uygun bir vaziyete sokulması gereklidir. Bunun için öncelikle sarımsaklar ufalanmalı ve küçük parçacıklar haline getirilmelidir. Soğanlar yıkanmalı; daha sonra da kabukları soyularak ince ince kesilmeli ve kasap köfte harcına katmaya uygun küçüklükte parçalar halinde kıyılmalıdır. Soğanlar dışında yapılması gereken bir kesme, dilimleme, yıkama tarzı işleme gerek yoktur. Fakat ilk aşamada kasap köfte harcı oluşturulacağı için yoğurmaya uygun bir kabın bulundurulması faydalı olacaktır.

Yukarıdaki hazırlıklar tamamlandıktan sonra kasap köfte tarifine başlanabilir. İlk adımda söylendiği gibi kasap köfte için gerekli harç oluşturulacaktır. Yoğurma kabının içerisine 700-750 gram kıyma atılarak yoğurmaya uygun bir duruma getirilir. Sonrasında da ufak ufak kesilmiş olan soğan parçaları da bu kabın içine atılarak kıymayla beraber yoğurmaya başlanır. Kıyma ve soğan göz kararınca yeterince karışıp özleşince ekmek içi ve hafifçe kesilmiş maydanozlar da bu karışıma atılır ve yoğurma işlemine devam edilir. Ekmek için ve maydanozlar için yeterli bir süre yoğurma işlemine devam edildikten sonra ufalanmış olan sarımsaklar da eklenir ve aynı şekilde özleşene kadar yoğrulur. Son olarak tuz, karabiber, kimyon ve varsa isteğe bağlı olarak eklenecek baharatlar da yoğurma kabının içine dökülür ve yoğrulur. Kasap köfte harcının yoğrulma işleminde bütün bu aşamalarda yeterince özenli ve sabırlı davranılması, tüm aşamalarda malzemelerinin iyice özleşmeleri ve homojen hale gelmelerine dikkat edilmelidir. Kasap köfte harcının üstünkörü oluşturulması halinde malzemeler istenen ölçülerde özleşemeyebilir ve bu da kasap köftenin tadını bozabilir.

Kasap köfte harcı; belirtilen püf noktalara dikkat edilerek hazırlandıktan sonra tarifte bir sonraki adıma geçilebilir. Bu adımda bir bütün halinde bulunan harçtan güzel şekilli parçalar koparılarak kasap köftelere istenen şekil verilecektir. Kasap köfte harcından avuç içinin yarısı kadar parçalar koparılır ve elle güzelce şekil verilir. Kullanılan malzeme miktarları göz önüne alındığında bu büyüklükte yaklaşık bir tepsi kasap köfte çıkacaktır. Bu aşamada kasap köftelerin mümkün olduğunca eşit büyüklükte ve düzgün şekilli olmasına dikkat edilmelidir. Kasap köftelerin düzgün şekilli ve eşit büyüklükte olması; görsel zevkle alakalı olduğu kadar, tüm köftelerin eşit miktarda pişip tatlarının mümkün olduğunca bir olması açısından da önemlidir. Bu kurallara dikkat edilerek kasap köfte için uygun büyüklükte parçalar koparılarak tavaya veya ızgaraya dizilir.

Artık kasap köfte tarifi neredeyse tamamlanmıştır. Geriye sadece köftelerin pişirilerek veya kızartılarak servise hazır hale getirilmesi kalmıştır. Köfteler eğer tavada yapılacaksa; harçtan küçük parçalar halinde koparılmış olan kasap köfteler yağlanmış bir tavaya dizilir ve ocakta iyice pişinceye kadar basit bir pişirme işlemine tabi tutulur. Izgarada yapılacaksa yine kasap köfte parçaları ızgaraya dizilir ve arkalı önlü olarak pişme işlemine tabi tutulur.

Tavada veya ızgarada yeterince piştikten sonra kasap köfteler ortak bir tabağa veya ayrı ayrı tabaklara konarak servis edilir.

Kasap köfte tarifin tamamlanmıştır, afiyet olsun.
" } ] }