{ "title": "Kasap Köfte Tarifi", "image": "https://www.koftetarifi.gen.tr/images/kasap-kofte-tarifi(1).gif", "date": "20.01.2024 05:09:19", "author": "Gülbin", "article": [ { "article": "Kasap köfte tarifi, adından da anlaşılacağı gibi kasaplar tarafından sıkça yapıldığı için bu isimle anılmaktadır. Kasaplar müşterileri için kemiksiz et hazırladıktan sonra kemiklerin üzerinde kalan et parçalarını ve yağları sıyırıp köfte yapımında kullanmaktadırlar. Bu nedenle kasap köfte tarifinin belirli bir tarifi yoktur. Her kasap tarafından yapılan köftedir ama belirli bir tarif olmadığından farklı tatlar verebilmektedir. Kasap köfte tarifinde tüm tariflerin ortak tarafı kullanılan etlerdir. Köftelerin yapımında kullanılan etler kemiklere en yakın etler olması sebebiyle farklı bir lezzet verebilmektedirler. Kasap köfte tarifinde önemli noktalardan biri de köftelerin mangal kömür ateşinde ya da ızgarada pişirilmesidir. Bu noktada küçük bir ip ucu verelim köfteleri mangalda kömür ateşi üzerinde pişirme şansınız varsa bu şansı mutlak surette değerlendirin çünkü bu pişirme metodu ile köfteler daha lezzetli olacaktır. Bu küçük ayrıntılardan sonra kasap köfte tarifini vermeye geçebiliriz.