{ "title": "Kadınbudu Köfte Tarifi", "image": "https://www.koftetarifi.gen.tr/images/kadinbudu-kofte-tarifi.jpg", "date": "20.01.2024 13:24:23", "author": "nupelda esen", "article": [ { "article": "Kadınbudu köfte, akşam yemeklerinin vazgeçilmez bir seçimidir. En kolay köfte çeşitlerinden biridir. Köfteyi yaparken kırık pirinç ve bol baharat kullanırsanız tadı daha güzel olacaktır. Ayrıca köfteleri 2-3 saat kadar buzdolabında beklettikten sonra kızartırsanız daha güzel bir sonuç alırsınız.

Kadınbudu Köfte Malzemeleri
Kadınbudu Köfte Nasıl Yapılır?

Öncelikle soğanları küçük küçük doğrayıp pembeleşinceye kadar kızartın. Başka bir tencerede pirinci haşlayın. Soğanları kızarttıktan sonra kıymanın yarısını ilave edip karıştırın. Başka bir kap içerisine haşladığınız pirinci, soğanla kavurduğunuz kıymayı, çiğ kıymayı, kıyılmış maydanozu, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. İyice yoğurun. Yoğurduktan sonra buzdolabına koyarak 20-30 dakika kadar bekletin. Beklettikten sonra köfte harcından küçük parçalar kopararak yuvarlayıp elinizde yassı hale getirin. Sonra köfteleri önce una sonra yumurtaya ve galeta ununa batırıp kızdırdığınız yağda kızartın. Tüm köfteleri kızarttıktan sonra istediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }