{ "title": "İzmir Köfte Tarifi", "image": "https://www.koftetarifi.gen.tr/images/izmir-kofte-tarifi(2).jpg", "date": "19.01.2024 06:29:38", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "İzmir köfte tarifi, Türkiye'de hemen her yörenin kendine özgü birçok köfte tarifi vardır. Çoğu bölgede neredeyse aynı, malzemeden yapılan köfteler, hazırlanmalarındaki farlılıklar sebebiyle, her biri ayrı görünüm de ve lezzette olmaktadır. Bu meşhur lezzetlerin belki de en çok sevileni İzmir köftedir. Lezzetiyle damaklara, görüntüsü ile gözlere hitap eden bu muhteşem lezzeti sizlerde çok beğeneceksiniz. Kolay gelsin.

İzmir Köfte Malzemeleri
İzmir Köftenin Üzeri için
İzmir Köftenin Sosu için
İzmir köfte nasıl yapılır?

Geniş bir karıştırma kabının içine kıymayı alıyoruz. Kuru soğanı rendeleyip, kıymanın üzerine ilave ediyoruz. Daha sonra, ekmek içini ekleyip, yumurtayı kırdıktan sonra, baharatlarını da ilave ederek, köftemizi yoğurmaya başlıyoruz. Kıyma iç malzemeleri ile güzelce birbirine karışıncaya kadar, yoğuruyoruz. Ardından köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, oval şeklini veriyoruz.

Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra iri elma dilimleri şeklinde doğruyoruz. Her zaman kızarttığımız gibi bol ve kızgın yağda patatesleri kızartıyoruz. Diğer taraftan, teflon bir tavada, çok az sıvı yağ kullanarak ve kısık ateşte köfteleri, nar gibi kızartıyoruz.

Fırın tepsisine önce köfteleri aralarında bir veya iki parmak mesafe bırakarak, sıralıyoruz. Köftelerin aralarına patatesleri yerleştiriyoruz.

Köftemizin sosunu hazırlamak için, küçük bir sos tavasının içine iki yemek kaşığı sıvı yağ koyup, bir miktar kızardıktan sonra rendelenmiş domatesi ekleyip, rengi dönünceye kadar kızartıyoruz. Daha sonra salçayı ekleyip, iki dakika kadar, karıştırmak suretiyle kısık ateşte kavuruyoruz. Üzerine kaynar suyu ve tuzunu ekleyip, bir iki taşım kaynatıyoruz.

Köftelerin üzerine sivri yeşil biberleri ikiye keserek yerleştiriyoruz. Daha sonra domatesleri ister yuvarlak, isterseniz, elma dilimi şeklinde doğrayarak tepsinin üzerine döşüyoruz.

Daha sonra hazırladığımız, sosu üzerine dökerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika kadar pişiriyoruz. Hazır olan İzmir köfteyi, fırından çıktıktan hemen sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

" } ] }