{ "title": "İslim Köfte", "image": "https://www.koftetarifi.gen.tr/images/islim-kofte.JPG", "date": "20.01.2024 11:16:06", "author": "Sarıcabay", "article": [ { "article": "
İslim köfte, yaparken eğleneceğiniz bir tarif olmasının yanında yerken de inanılmaz zevk alacaksınız. Özellikle akşam yemeklerin de ana yemek olarak düşünülen bu köftenin yanında beyaz pilav enfes gider. Köfte severlerin vazgeçilmez yemekleri arasına girmeyi başarmış bir tariftir ve herkes tarafından çok sevilir.

İslim Köfte Malzemeleri

Köftesi için
Etrafı için
İslim Köfte Nasıl Yapılır?

İlk olarak yemeğin yapılışına köftenin malzemeleri tezgâhın üzerine alarak başlayalım. Ardından kıymayı fazla derin olmayacak bir yoğurma kabının içerisine ekleyelim. Daha sonra kıymanın üzerine 3 adet kabukları soyulmuş ve temizlenmiş soğanları rendelin kalın dişli yeri ile rendeleyip ilave edelim. Ardından ince kıyım yapılmış maydanozları ve kalan diğer baharatları yoğurma kabının içerisine alalım.

Bütün köfte malzemesini güzel bir şekilde yoğuralım ve 3-4 dakika beklemesi için buzdolabına kaldıralım. Köftemiz buzdolabında dinlenirken bizde köftenin patlıcanlarını hazırlamaya geçelim. Bunun için patlıcanları pijama gibi soyalım ve uzunlamasına olacak şekilde incecik keselim. Uzun dilimler şeklinde kestiğimiz patlıcanları tuzlu suyun içerisine alalım ve beş dakika kadar bekletelim. Patlıcanlar acısını suya verirken bizde köftenin şekil verme aşamasına geçelim. Yeteri kadar dinlenmiş olan köftemizi dolabın içerisinden alalım ve ceviz büyüklüğünde olacak şekilde parçalar alıp yuvarlayalım. Köfteden yuvarladığımız tüm parçaları bir tepsinin içerisine alalım.

Akabinde patlıcanları suyun içerisinden alalım ve havlu peçete ile kurulayalım. Bütün patlıcanları kuruladıktan sonra kızartma tavasını ocağın üzerine alıp altını harlı ateşte açalım. İlk olarak patlıcanları arkalı önlü olacak şekilde kızartalım ve kızarttığımız patlıcanları altında peçete olan bir tepsinin üzerine çıkartalım. Bütün patlıcanlara da aynı işlemi uyguladıktan sonra tencerenin içerisinde olan yağı alalım ve yerine temiz yağ ilavesi yapalım. Bu aşamada 1 çay bardağı sıvıyağ yeterli olacaktır. Tepside bekleyen köfteleri de patlıcanları kızarttığımız gibi kızartalım ve patlıcanların bulunduğu tepsiye köfteleri çıkartalım.

Şimdi sırada islim köftenin oluşturulması var. Bunun için patlıcanları artı işareti olacak şekilde iki tanesini üst üste koyalım ve ortasına bir tane köfte yerleştirelim. Sonra patlıcanın kenarlarından köftenin üzerin gelecek şekilde yerleştirelim ve açılmaması için islim köfteyi ters çevirip üzerine bir kürdan batıralım. Daha sonra kürdanın üzerine bir dilim domates ve bir dilim yeşil biber batıralım. Diğer kalan köfte ve patlıcanlara da aynı işlemi uyguladıktan sonra köfteleri bir fırın tepsinin içerisine alalım ve üzerine 2 su bardağı sıcak su ile 2 yemek kaşığı salçayı açıp elde ettiğimiz salçalı suyu köftelerin üzerine ilave edelim ve islim köftemizi fırına gönderelim. Fırının ayarı 200 ve pişmesi süresi 110-15 dakika kadar olsa yeterli olacaktır.

Köfteler fırında bir müddet piştikten sonra fırından alalım ve servis tabaklarına yerleştirip sunum yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }