{ "title": "Islama Köfte", "image": "https://www.koftetarifi.gen.tr/images/islama-kofte.jpg", "date": "19.01.2024 07:41:38", "author": "Pervin", "article": [ { "article": "
Islama köfte, Adapazarı Sakarya tarafında meşhur olmuş ve tüm illerimizde yaygınlaşarak yapılmaktadır. Ekmeğinin özel olarak sosla hazırlanması ıslama köfteye bir fark katmaktadır. Eğer yolunuz Adapazarı tarafına düşerse bu köfteyi mutlaka yerinde yapan usta ellerden yemelisiniz. Ancak maddi durumdan dolayı gidemeyenler ve zamanı olmayanlar içinde üzülmelerine gerek yok. Çünkü sizlere Adapazarı'nın meşhur köftesini evinizde yapma şansını veriyoruz. Tarifimizi püf noktalarıyla birlikte uyguladığınızda bu muhteşem köfteyi evinizde sevdiklerinizle birlikte afiyetle yiyebilirsiniz. Köfteyi kızartmaya başlamadan önce kıymasını hazırladığınızda mutlaka dinlenmeye bırakmalısınız. Bu karışıma eklenen malzemelerin kıymayla tam olarak harmanlanmasını sağlarken kıymanın yağının da tam olarak yoğunlaşmasını sağlayacaktır. Zeytinyağıyla kızartılarak hazırlanan bu köfte, diyet listesinden et ve et ürünlerini kaldıranların da ufak kaçamak yapacakları bir köfte çeşidi olacaktır. Ancak diyabet hastalarının sağlıkları açısından enfes lezzetiyle hazırlanan ıslama köfteyi dikkatle tüketmeleri gerekmektedir. Çocuklarınıza yararlı et ürünü yedirmek istiyorsanız ıslama köfteyi mutlaka denemelisiniz.

Gelelim ıslama köftenin malzemeleri ve yapılışına.

Islama Köfte'nin Malzemeleri 8_10 Kişilik
Köftesi için
Garnitür için
Islama Köfte' Nasıl Yapılır?

Islama köfte bayat ekmeklerin değerlendirilebileceği ekonomik bir köfte çeşididir. Bu lezzetli köfteyi hazırlarken ilk önce ekmekleri hazırlamalısınız. Sos kabında tereyağı koyduğunuz tavayı orta ateşte eritin. Eriyen yağın üzerine toz biberi ekleyin ve iyice karıştırın. Toz biber yanmadan tamamen yağ ile karıştığında ocaktan indirin. Et suyu ilave edin ve tel çırpıcı ile iyice karıştırın. Ayrı bir cam kaba sosu dökün. Bayat ekmek dilimlerini etli sosa daldırın ve her tarafının sosa bulanmasını sağlayın. Sosladığınız ekmekleri yağlı kâğıt koyduğunuz fırın tepsisine dizin.

Gelelim köftelerin hazırlanmasına. İyice yoğrularak kıvamı tutturulan bu kıyma için önce çeyrek bayat ekmeği ufalayın. Bayat ekmeğiniz yoksa kenarları alınmış tost ekmeğiyle de yapılmaktadır. Derin bir karıştırma kabına koyduğunuz bayat ekmeklerin üzerine ince kıyılmış soğan, karabiber, pul biber ve kimyonu ekleyin. Elinizle iyice harmanlanana kadar köfteyi yoğurmaya devam edin.

En son kıymayı da ilave ederek köfteyi iyice yoğurun. Köfteyi ne kadar çok yoğurursanız kıymanın içindeki sinirler iyice yumuşayacağından daha lezzetli hale gelecektir. Bu aşamada kıymayı karıştırma kabında bir müddet bekletebilirsiniz. Yağını salan kıymadan parçalar koparın ve iki elinizle yassı olacak şekilde ve fazla kalın olmayacak şekilde köfteler haline getirin. Bitirdiğiniz köfteleri buzdolabında 6-8 saat kadar dinlendirin.

Dinlendirdiğiniz köfteleri et suyuyla ıslattığınız ekmeklerin üzerine yerleştirin. Görünümünde şıklık yapabileceğiniz ekmeklerin arasına domatesleri koyun. Böylece köfteler sulanmayacaktır. Üzerine biberleri de simetrik olacak şekilde dizin.

Önceden ısıttığınız fırında 190 derecede 35-40 dakika kadar pişirin. Kızaran köftelerinizi maydanoz ve yoğurtla süsleyerek servis edebilirsiniz. Adapazarı'nın meşhur ıslama köftesini yapmak bu kadar kolay. Siz de ıslama köfte tarifini deneyerek sevdiklerinizle bu eşsiz lezzeti paylaşabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }