{ "title": "İnegöl Köfte", "image": "https://www.koftetarifi.gen.tr/images/inegol-kofte.gif", "date": "20.01.2024 07:18:33", "author": "Seba", "article": [ { "article": "İnegöl Köfte Bursa mutfağının leziz tatları arasında yer almaktadır. Her şehirde mutlaka ustasını aradığımız bu lezzeti kendi evinizde hem aileniz hem de misafirleriniz için rahatlıkla hazırlayabilmeniz mümkündür. Üstelik bu tarif üzerinden hazırlayacağınız köfte en az Bursa'da ustasından yediğiniz köfteler kadar lezzetli olacaktır. Çocuklarınızın severek yiyebileceği bu köfteleri hazırlamak için mutlaka tarifimizi göz önünde bulundurun.

İnegöl Köftesi için Gerekli Malzemeleri
İnegöl Köftesi Nasıl Yapılır?

İlk olarak dikkat etmeniz gereken husus kıymanızın iyice çekilmiş olması gerektiğidir. Mümkünse iki kere kıyma makinesinden geçirilmesi uygun olacaktır. Daha sonra kıymayı, galeta ununu, tuzu ve suyu ekleyerek bir kapta iyice yoğurun. Köftelik kıyma topunun üzerini streç filmle kaplayıp buzdolabına kaldırın ve 24 saat bekletin.

Ertesi gün küçük bir kabın içine limonun suyundan bir yemek kaşığı alıp iki tatlı kaşığı karbonatla iyice köpürene kadar karıştırıyoruz. Daha sonra bu karışımı yoğurduğumuz köftelik kıyma karışımının üzerine döküyoruz. Daha sonra soğanları rendeleyip suyunu sıktıktan sonra posasını kıymaya ekliyoruz. Daha sonra tekrar kıymayı iyice yoğuruyoruz. Bu sırada kıyma elimize yapışmasın diye ara sıra suya batırıp elimizi ıslatıyoruz. İyice yoğurduğumuz kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle şekil veriyoruz ve buzdolabında 2 saat daha bekletiyoruz. Daha sonra altını orta ateşte yaktığımız ızgara tavasında içine hiç yağ eklemeden pişiriyoruz. Dilerseniz mangalda da kızartabilirsiniz. Ayrıca önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında da pişirebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }