{ "title": "Hasanpaşa Köftesi", "image": "https://www.koftetarifi.gen.tr/images/hasanpasa-koftesi.jpg", "date": "21.01.2024 00:30:30", "author": "Lâyih", "article": [ { "article": "
Hasan Paşa Köftesi, Enfes lezzeti ve gözleri okşayan görselliği ile davet yemeklerinizi şölene dönüştürecek ve konuklarınızın ve sizin beğenisini toplayacak şahane bir köfte çeşititir.

Hasan Paşa Köftesi İçin Gerekli Malzemeleri
Hasan Paşa Köftesi Nasıl Yapılır?

Hasan Paşa köftesi hazırlamaya öncelikle 4 adet patatesi yıkayalım ve bir tencereye alarak haşlamaya bırakalım. Patatesler haşlanırken bizde köftemizi hazırlayalım.

Karıştırma kabımıza yarım kg kıymayı alarak üzerine kabukları soyularak rendelenmiş kuru soğan ve 2 diş sarımsağı ekleyelim. Ardından 1 adet yumurta 3 dilim ufalanmış bayat ekmek içi 1çay kaşığı karabiber,2 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber ve yeteri kadar tuz ilave ederek köftelik harcımızı iyice yoğuralım.

Daha sonra iyice yoğrulan köftelik harcı 12 eşit parçaya bölerek elimizle yuvarlayıp üzerine bastırarak çanak şekli verelim ve 12 adet çanak köfte hazırlayarak yağlanmış fırın tepsimize dizelim. Ardından fırınımızı 180 derecede önceden ısıtarak köfteleri fırına verelim ve 20 dakika kadar köfteleri kurutmadan pişirelim.

Daha önceden kabuklarını soyarak haşlamaya bıraktığımız patatesleri ocaktan alarak haşlama suyunu süzdürelim ve patatesleri çukur bir kabın içine aldıktan sonra sıcak patateslerin üzerine 1 çorba kaşığı tereyağını ilave ederek bir çatal yardımıyla iyice ezelim. Ezilen patateslerin kıvamını açmak için üzerine 1 çay bardağı kadar süt ve yeteri kadar tuz ilavesiyle ezerek yumuşak bir püre hazırlayalım.

Ardından kızaran köfteleri fırından çıkartarak ortalarına bir krema şırıngası veya bir kaşık yardımıyla patates püresini yerleştirelim. Hazır hale gelen hasan Paşa köftemizin salçalı sosu için küçük bir tavaya 2 çorba kaşığı kadar domates salçasını ilave ederek ocağa alalım ve üzerine bir miktar sıvı yağ, 1 su bardağı kadar sıcak su ilavesiyle birkaç tasım kaynatarak salçayı sos haline getirdikten sonra köftelerin kenarlarından tepsiye dökelim. Ardından köfteleri tekrar sıcak fırına vererek 10 dakika pişirdikten sonra patateslerin üzerine rendelenmiş kaşar yerleştirip kaşarlar eriyinceye kadar fırında birkaç dakika bekleterek alalım. Artık hasan Paşa köftemiz servise hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }