{ "title": "Hamsi Köftesi", "image": "https://www.koftetarifi.gen.tr/images/hamsi-koftesi.jpg", "date": "19.01.2024 13:30:27", "author": "Rekânet", "article": [ { "article": "
Hamsi köftesi, adı biraz itici gelse de tarifi bir kere tattıktan sonra âşık olmamak için hiçbir neden yok. Et ile yapılan köfteden hiçbir farkı olmayan hamsi köftesinin kendine has tadı sayesinde pek çok kişinin favorisi olmuştur. Bilhassa Karadenizlilerin özel davet masalarında yer alan hamsi köftesi artık ülkemizde her bölgede yapılıyor.

Hamsi Köftesi Malzemeleri
Hamsi Köftesi Nasıl Yapılır?

Köftemizin yapımına öncelikle hamsilerin kılçıklarını temizleyerek başlıyoruz. Bunun için hamsilerin baş kısmını parmağımız ile kopartıyoruz ve ardından içerisini baş parmağımız ile iterek çıkartıyoruz. İçleri temizlenmiş olan hamsinin kılçıklarını da baş kısmından tutarak çıkartıyoruz ve soğuk su dolu bir kabın içerisine temizlediğimiz hamsileri alıyoruz. Soğuk su dolu bir kabın içerisinde önce hamsileri karışık olarak yıkıyoruz ve ardından çeşmenin altında tek, tek yıkayıp suyunu süzmesi için kevgirin üzerine alıyoruz.

Temizlenmiş ve suyunu bırakmış olan hamsilerimizi et doğrama tahtamızın üzerine alalım ve satır yardımıyla iyice doğrayalım. Hamsiler kıyma kıvamına gelince bir karıştırma kabının içerisinde alalım ve üzerine tuz serpiştirip karıştıralım. Daha sonra hamsilerimizin üzerine baharat, rendelenmiş soğan, yumurta, ince kıyım yapılmış maydanoz ve ekmek içi ilave edip güzel bir şekilde yoğuralım. Yoğurduğumuz köftemizden ceviz iriliğinde parçalar alalım ve yuvarlayıp yassılaştıralım.

Yassı şeklini verdiğimiz köfteleri mısır ununa batıralım ve kızgın yağın içerisine alıp arkalı-önlü olacak şekilde kızartalım. Bütün hamsi köftelerimiz kızardıktan sonra servis tabağın alalım ve sunun yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }