{ "title": "Fırında Sebzeli Köfte", "image": "https://www.koftetarifi.gen.tr/images/firinda-sebzeli-kofte.jpg", "date": "21.01.2024 22:42:40", "author": "Cabbar", "article": [ { "article": "Fırında sebzeli köfte, malzemesinde kullanılan çeşitli sebzelerin faydalarını birebir olarak sunan lezzetli bir köfte çeşididir. Fırında sebzeli köftenin tam olarak hangi yöreye ait olduğu bilinmemekle birlikte, hanımlar tarafından evde bulunan malzemelerle kolay hazırlayabilecekleri, oldukça faydalı bir yemek çeşididir. Malzemeler içinde yer alan sebzeleri temin edemiyorsanız, evinizde bulunan herhangi başka bir sebzeyle kolayca hazırlayabilirsiniz. Pazardan alıp da çürümeye yüz tutmuş sebzeleri değerlendirebileceğiniz bu şifa kaynağı yemeği hazırlamak biraz zahmetli olsa da sonunda alacağınız lezzet tüm yorgunluklarınızı yok edecektir. Eşinize, ailenize, sevdiklerinize hem lezzetli hem de sağlıklı yemek hazırlamak istiyorsanız tarifimizin detaylarını inceleyebilirsiniz.

Fırında Sebzeli Köfte'nin Malzemeleri 8_10 Kişilik
Fırında Sebzeli Köfte' Nasıl Yapılır?

Patlıcanların kararmaması için ilk olarak soyulmalı ve tuzlu suda bekletilmelidir. Alacalı olarak soyup yuvarlak şekilde dilimlediğiniz patlıcanları yarım saat kadar tuzlu suda bekletin. Diğer yandan patatesleri küp şeklinde yemeklik olacak şekilde doğrayın. Derin bir kabın içine doğradığınız patatesleri koyun ve üzerine bir miktar tuz ve yağ dökerek patateslerin iyice yağı emmesini sağlayın. Fırında pişireceğiniz tepsinin içine yağlı kâğıt sererek, en alt kısma yağ ile harmanladığınız patatesleri yayın. Patlıcanları yarım saat kadar tuzlu suda beklettikten sonra aynı şekilde yağ ve tuz ile iyice harmanlayın ve fırın tepsisinde patateslerin etrafına yayın. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 30-35 dakika kadar pişirin. Fırınınızın özelliğine göre pişirme süresini arttırabilirsiniz. Fırında pişirmek daha az yağlı olmasını sağlamaktadır. Dilerseniz bu seçeneği yağda kızartarak da gerçekleştirebilirsiniz.

Derin bir karıştırma kabında köfte malzemelerini sırayla katarak yoğurun. Buzdolabında kendine gelmesi için köfteleri yarım saat kadar dinlendirin ve bu işlemden sonra yuvarlak köfteler haline getirin. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 20-25 dakika kadar fırın kâğıdı üzerine köfteleri yerleştirerek pişirin.

Domatesleri küp şeklinde doğramak için soyun. Sivri biberleri de boydan birkaça parça olacak şekilde doğrayın. Sarımsakları küçük küçük doğrayın. 1 çay kaşığı tuz ekleyerek karışımı bir tavaya alın ve 5 dakika kadar iyice harmanlanana kadar soteleyin. Üzerine 1,5 su bardağı su sıcak su ekleyin ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

İyice yumuşadığından emin olduğunuz pişen patates, patlıcan ve köfteleri bor cama alın üzerine sulandırılmış domates sosunu dökün. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 15-20 dakika kadar daha pişirip, tepsiyi çıkartın. Üzerini maydanoz ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }