{ "title": "Etli Çiğ Köfte Tarifi", "image": "https://www.koftetarifi.gen.tr/images/etli-cig-kofte-tarifi.jpg", "date": "19.01.2024 14:13:13", "author": "Uluman", "article": [ { "article": "
Etli çiğ köfte tarifi, pek çok kişinin favorileri arasına girmeyi başarmış olan bir tariftir. Genellikle ülkemizin doğu bölgesinde çok yapılan bu lezzet artık her bölgede yapılmakta ve herkes tarafında çok sevilmektedir. Bayanların kabul günlerinde, akşam yemeklerinde, ailenin bir arada olduğu zamanlar da veya özel davetlerde yapılan etli çiğ köfte tarifi gerek meze olarak gerekse öğün yemeği olarak yenilebilir. Etli çiğ köfte tarifinin yapılışı düşünülenin aksine bir o kadar kolaydır.

Etli Çiğ Köfte İçin Gerekli Malzemeleri
Etli Çiğ Köfte Nasıl Yapılır?

Çiğ köftenin hazırlanışına öncelikle çiğ köfte tepsisini alarak başlayalım. Arkasından tepsinin orta kısmına yıkadığımız ince bulguru ilave edelim ve bulgurun etrafına da tuz, baharat, rendelenmiş soğan-sarımsak ve rendelenmiş domatesi ekleyelim. Diğer taraftan salça ile isotu teflon ya da seramik bir tavanın içerisine alalım ve sıvı yağ ile istorun rengi çıkana dek kavuralım. Kavurduğumuz salçalı karışımın içerisine soğuduktan sonra 3 adet sıkılmış limonun suyunu da ekleyelim ve soslu karışımı tepsinin orta kısmında bulunan bulgurun üzerine ilave edelim.

Tepside bulunan malzemeleri kıvam alana dek biraz yoğuralım ve hemen arkasından çekilmiş eti tepsiye alıp yoğurma işlemine bir müddet devam edelim. Bu aşamada etin iyice yoğrulması ve baharatlar birbiri ile kaynaşması gerekir. Etli çiğ köftemiz eğer yoğrulma aşamasında kuru kalmış ise bu durumu düzeltmek için limon suyunun miktarını artırabilir veya köftemizin içerisine az miktarda sıcak su ilavesi yapabiliriz.

Etli çiğ köfte tarifi yoğrulurken eğer elinizde dağılmıyor ise karışımın kıvamı olmuş demektir. Lakin elinize köfteden bir parça aldığınızda köfte ufalanıyor ise biraz da yoğrulmaya ihtiyacı var demektir. Burada bilek gücü yerinde olan bir kişiden yardım almanız sizin için faydalı olacaktır.

Etli çiğ köfteniz damak tadınız için uygun diriliği almış ise içerisine temizlediğimiz ve ince dilimler yaptığımız maydanoz ile yeşil soğanları da ekleyelim ve yeşillikler ölmeyecek şekilde karışımı tekrar karıştıralım. Bu aşamada bütün malzemeler ile buluşmuş olan etli çiğ köftemizin itinalı bir şekilde karıştırılması gerekir. Ancak karıştırırken yoğurmak yerine elimiz ile karışımı alt, üst çevirerek karıştırılıyor olmamız köftenin lezzeti ve görselliği açısından çok iyi olacaktır.

Göbek marulu temizledikten sonra yapraklarını açalım ve servis yapacağımız tepsinin içerisine dizelim. Ardından sıkma yaptığımız etli çiğ köfteleri güzel bir şekilde tepsimizde bulunan marulların üzerine dizelim ve son olarak servis tabağımızın etrafını limon dilimleri yapıp servise sunalım.

Afiyet olsun.
" } ] }