{ "title": "Bulgur Köftesi", "image": "https://www.koftetarifi.gen.tr/images/bolgur-koftesi.jpg", "date": "21.01.2024 10:18:37", "author": "Işılar", "article": [ { "article": "
Bulgur Köftesi, doyumsuz tadı ve enfes lezzeti ile sofralarınızı ziyafete çevirecek mükemmel bir bulgurlu köfte türüdür.

Bulgur Köftesi İçin Gerekli Malzemeleri
Bulgur Köftesi Sosu için
Bulgur Köfte Nasıl Yapılır?

Bulgurlu köftemizi hazırlamaya öncelikle 1 su bardağı köftelik bulguru karıştırma kabımıza alarak başlayalım. Üzerine bir su bardağı kaynar su ilave ederek karıştırma kabımızın üzerini kapatıp bulgurun şişerek kabarmasını sağlayalım. Ardından ıslama suyunu tamamen çekerek kabaran bulgurun üzerine 3 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı salça, sıvı yağ ve yumurta akını ekledikten sonra 1 çay kaşığı karabiber, 2 çay kaşığı kırmızı pul biber ve yeteri kadar tuz ilavesiyle harcımızı iyice yoğuralım. Köftemiz yoğrulurken daha çabuk kıvam alması için arada bir elimizi ıslatabiliriz.

Hazır hale gelen köftelik harcımızdan fındık iriliğinde parçalar alarak avucumuzda yuvarlayarak parmak ucu ile ortasına bastırıp şekil vererek tüm harcımızı bu şekilde tamamlayalım.

Ardından uygun bir tencereye 1,5-2 litre kadar su ve tuz ilave ederek kaynamaya bırakalım. Suyumuz kaynadıktan sonra köfteleri suya bırakarak haşlayalım. Köfteler suyun yüzüne çıktığında haşlanmış demektir. Köfteleri bir kevgir yardımıyla zedelemeden sudan çıkartarak servis tabağımıza yerleştirelim.

Sosu için, bir tavaya yarım çay bardağı sıvı yağı ekleyerek ısıtalım ve üzerine 2 adet domatesin kabuklarını soyarak rendeleyip kavuralım. Kavrulmakta olan domateslerin üzerine 3 diş ezilmiş sarımsak, 1 tutam biberiye, yeteri kadar tuz ve istediğiniz baharatları ekledikten sonra kısık ateşte domatesler bıraktıkları suyu çekinceye kadar pişirelim.

Ardından ocaktan aldığımız sosun üzerine yarım demet maydanozu incecik kıyarak ekleyip karıştıralım ve hazır hale gelen sosumuzu haşlanmış köftelerin üzerine döktükten sonra karıştırarak servise sunalım.

Afiyet olsun.
" } ] }