{ "title": "Balık Köftesi", "image": "https://www.koftetarifi.gen.tr/images/balik-koftesi.jpg", "date": "20.01.2024 00:04:09", "author": "Abışka Noyan", "article": [ { "article": "
Balık köftesi, deniz ürünlerini seven kişiler bu köftenin tadına bayılacak. Bize göre ise balığı sevmeyen bile bu köfteyi sevecek. Köftenizi farklı balıklarla hazırlayabilirsiniz. İsterseniz palamuttan, isterseniz sardalyadan, isterseniz hamsiden köfte yapabilirsiniz. Bunu çocukların çok seveceğini söyleyelim. Balığı sevmeseler bile, buna bayılacaklardır. Hem kılçıklar olmadığı için, siz de gönül rahatlığıyla çocuğunuza yedirebilirsiniz. İsterseniz balık köftelerini hazırlayarak, dondurucuya koyabilirsiniz. Aniden gelen misafirleriniz için hazırda ikram edebileceğiniz, nefis bir ana yemek olacaktır. Yanına bir de salata hazırlarsanız, masanız şenlenecektir. Balık başta fosfor, demir, iyot, kalsiyum içeriğinin yanında, A, B12 ve D vitamini yönünden zengin bir besin olduğundan, sağlığımız üzerinde olumlu etkilere sahiptir. Vücuda enerji vermekten, kan yapıcı özelliğinden, kemiklerin gelişiminden başka sayısız faydalar sağlayan balık, sıkça tüketilmelidir. Dilerseniz balık köftemizin yapımına başlayalım.

Balık köftesi tarifi için malzemeler
Balık köftesi nasıl yapılır?

Önce hamsi balıklarını bir güzel ayıklayın. Kılçıklarını çıkararak, fileto haline getirin. Balıklarınızı yıkadıktan sonra, kesme tahtasının üzerinde bıçak yardımıyla kıyma gibi kıyın. Bunları derin bir kabın içine alın. İçine tuzunu, kırmızı pul biberi, karabiberi, kuru naneyi, rendelediğiniz kuru soğanı ve yumurtayı ilave edin. Ayrıca maydanozları ve taze soğanları yıkayın ve ayıklayın. Bunları ince bir şekilde doğrayın. Balıkların içine ilave edin. En son harcın içine mısır ununu, bayat ekmek içlerini ya da galeta ununu ilave edin. Malzemelerin hepsini aynı köfte yapar gibi yoğurun. Yoğurma işleminiz bittikten sonra, köfteleri şekillendirin. Kızartma tavasının içine sıvı yağı koyarak, ateşin üstünde kızdırın. Şekil verdiğiniz köfteleri biraz una bulayın ve kızgın yağın içine atın. Her iki tarafını kızarttıktan sonra, servis tabağına aldığınız, balık köftelerini biraz maydanoz ile süsleyerek konuklarınıza servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }