{ "title": "Akçaabat Köfte", "image": "https://www.koftetarifi.gen.tr/images/akcaabat-kofte.gif", "date": "21.01.2024 11:49:22", "author": "Hoşendam", "article": [ { "article": "Akçaabat Köftesi kullanılan etin özelliklerine göre tadı güzelleşen bir köfte türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Enfes tadıyla her damak zevkine uygun olabilen bu köftenin istenildiği gibi lezzetli olabilmesi için dana ya da öküzün ön butlarından alınan bir miktar et ile kaburga etini böbrek yağı ya da işkembe yağıyla harmanlamak ve kıyma makinesine atarak kıydırmak gerekir. Hazırlanan kıymanın sarımsakla beraber içi sık dokulu olan Trabzon ekmeği gibi bir ekmeğin içi ile tekrar kıymaya devam etmek gerekir. Böylece kıyma ile köfte harcı birbirine daha rahat bir şekilde geçebilecektir.

Kıyma için ideal oranlara bakacak olduğumuzda dana ön but eti kıymasından 700 gram, döş kıymasından 200 gram, 100 gram işkembe ya da böbrek yağı, altı diş sarımsak, 4 dilim Trabzon ekmeği içi kullanmak uygun olacaktır. Elbette bu imkânınız bulunmuyorsa alacağınız köftelik kıymayı da aşağıda belirttiğimiz tarif doğrultusunda hazırlayabilirsiniz.

Akçaabat Köftesi Malzemeleri
Akçaabat Köftesi Nasıl Yapılır?

İlk olarak hazırladığımız kıymayı bir kaba alıyoruz. Üzerine hafif tuz ekliyoruz. Eğer bahsettiğimiz şekilde bir kıyma hazırlayamadıysanız aldığınız kıymaya 4 dilim Trabzon ekmeği içini de ekleyin ve iyice yoğurmaya başlayın. Köfte için hazırlanan kıymanızı 4 ya da 5 santimetre kalınlığında silindirler yaparak bir tepsiye dizin. Dinlenen kıymalarınızı elinizle yassı hale getirin. Böylelikle köfteleriniz kızarmak için hazır olacaktır.

Köfteleriniz kızarmaya hazır hale geldikten sonra tost makinenizi ızgara ayarında ısıtmaya başlayın. Daha sonra böbrek yağını kullanarak tost makinenizin zeminini yağlayın. Yağ genişlemesini tamamlayıp tamamen eridikten sonra köfteleri tost makinesine atarak ızgara yapar gibi çevirerek közleyin. Tüm köftelerinizi aynı şekilde közleyin, eğer yağınız azalır ve köfteler yapışmaya başlarsa yine böbrek yağını kullanarak yağlayın. Tüm köftelerinizi közledikten sonra domatesinizi dörde bölün ve ızgaraya atın. Aynı şekilde biberlerinizi de tüm bir şekilde közledikten sonra tost makinenizi silmeden ekmeğinizi tost makinesinde kızartıp yağını çekin. Tüm malzemeleriniz kızardıktan sonra servis tabaklarına alarak servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }