{ "title": "Akçaabat Köfte", "image": "https://www.koftetarifi.gen.tr/images/akcaabat-kofte.gif", "date": "21.01.2024 11:49:22", "author": "Hoşendam", "article": [ { "article": "Akçaabat Köftesi kullanılan etin özelliklerine göre tadı güzelleşen bir köfte türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Enfes tadıyla her damak zevkine uygun olabilen bu köftenin istenildiği gibi lezzetli olabilmesi için dana ya da öküzün ön butlarından alınan bir miktar et ile kaburga etini böbrek yağı ya da işkembe yağıyla harmanlamak ve kıyma makinesine atarak kıydırmak gerekir. Hazırlanan kıymanın sarımsakla beraber içi sık dokulu olan Trabzon ekmeği gibi bir ekmeğin içi ile tekrar kıymaya devam etmek gerekir. Böylece kıyma ile köfte harcı birbirine daha rahat bir şekilde geçebilecektir.