Kiremitte Köfte



Kiremitte Köfte, Genellikle tüm annelerin sorunu olan çocukların yemek yememeleri nedeni ile değişik yemek çeşitlerine yönelirler. Kiremitte köfte çocukları cezp edecek nitelikte olan nefis tadı ve şahane sunumu ile sofralarınızı ziyafete dönüştürecek mükemmel köfte çeşitleri arasındadır.

Kiremitte Köfte İçin Gerekli Malzemeler:

Köftesi İçin:

  • ½ kg köftelik kıyma
  • 3 dilim bayat ekmek içi
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tutam maydanoz
  • Yeteri kadar tuz

Kiremitte Köfte

Sebze Malzemeleri:

  • 2-3 adet patates
  • 3-4 adet sivri biber
  • 2-3 adet domates
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Yeteri kadar tuz

Üzeri İçin:

  • Yeteri kadar kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Kiremitte Köfte Hazırlanışı:

Kiremitte köfte hazırlamaya öncelikle köftemizi hazırlayarak başlayalım. Karıştırma kabımıza yarım kg kıymayı ekleyerek üzerine 1 adet kuru soğanın kabuklarını soyarak rendenin ince kısmı ile rendeleyelim. Ardından 3 diş sarımsağın kabuklarını soyarak rendeledikten sonra üzerine 1 tatlı kaşığı kimyon,  1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tutam kıyılmış maydanoz, 1 adet yumurta ve yeteri kadar tuz ilavesiyle harcımızı iyice yoğuralım. Yoğrularak kıvam alan köfte harcımız dan cevizden biraz daha büyük parçalar alıp köfte şekli vererek bir kabın içine sıralayalım ve tüm köftelik harç bitene kadar bu işleme devam edelim.

Daha sonra 3 adet patatesin kabuklarını soyarak halka halka dilimledikten sonra tek kişilik kiremit fırın kaplarının tabanını hafifçe yağlayarak dilimlenmiş patatesleri 4 veya 5 adet küçük kiremit kaplara eşit şekilde yerleştirelim. Ardından hazırladığımız köfteleri patateslerin üzerine 4 veya 5 adet kadar yerleştirelim.  Domatesleri halka şeklinde dilimleyerek köftelerin kenarlarına döşedikten sonra,  sivri biberleri her bir kabın üzerine 1-2 adet olarak yerleştirelim.

Ardından 1 çorba kaşığı domates salçasını küçük bir kabın içine alarak 2 su bardağı sıcak su yardımıyla salçayı ezerek sos şekline getirdikten sonra bu sosu köftelerin üzerine paylaştırarak dökelim. Hazır hale gelen kiremit kapların üzerine ufak ufak parçalara ayırdığımız tere yağını serpiştirdikten sonra kiremit kapların ağızlarına alüminyum folyo ile sıkıca kapatarak önceden 200 derecede ısıtılmış fırına vererek pişmeye bırakalım.

 Kiremit köfteler 25-30 dakika kadar fırında kaldıktan sonra üzerilerinde ki folyoları alarak tekrar fırına verelim ve üzeri kızarıncaya Kadar tekrar fırınlayarak pişirelim ve isteğinize bağlı olarak fırından almadan önce köftelerin üzerine iri dilimler şeklinde kaşar peyniri dilimleri yerleştirelim. Kaşarların üzerine kırmızı toz biber serpiştirerek kaşarlar eriyip kızarana kadar bekleterek kiremitte köftemizin lezzetini artırabiliriz. Ardından kiremit kapları fırından çıkartıp sıcak olarak servise sunun. Afiyet olsun.



Kiremitte Köfte Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

1 Yorum Yapılmış "Kiremitte Köfte"

Yücetekin

Hep lokantada yemiştim ama evde de deneyeceğim kolay gözüküyor

06.03.2014


#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | RSS Kaynağı | Yardım Forumları

Köfte Tarifi, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Eylül - 2014